Помічник депутата Київоблради Тетяни Семенової збрехав про закриття освітнього закладу у Макарівській громаді

image
3 Листопада 2021, 16:13
Поділитися:

Інформація про закриття освітнього закладу у Макарівській громаді, яка була розповсюджена помічником депутата Київської обласної ради Тетяни Семенової, Володимиром Крижевським, виявилась брехнею.

У вівторок 2 листопада 2021 року у ряді місцевих фейсбук-спільнот громади з’явилась заява помічника депутата Київської обласної ради Тетяни СеменовоїВолодимира Крижевського.

Довідка ІА “MKV”

Володимир Крижевський є колишнім в.о. Копилівського сільського голови. До того як потрапити у владу він очолював кастингове агентство та за інформацією видання Рупор Київщини возив масовку на “антимайдан” Януковича.

В 2015 році, згідно даних ЦВК, його було обрано депутатом Копилівської сільської ради Макарівського району Київської області. У 2017 році Володимир Крижевський влаштував “переворот” та незаконно усунув обрану у 2015 році Копилівську сільську голову Раїсу Чижевську. 3 червня 2019 року Макарівський районний суд Київської області виніс рішення про поновлення Чижевської Раїси Василівни на посаді Копилівської сільської голови. Після чого Копилівська сільська рада повторно прийняла рішення про усунення законно обраної Копилівської сільської голови на користь Володимира Крижевського, який продовжив обіймати посаду в.о. Копилівського сільського голови. Під час своєї каденції був відомий тим, що майже повністю відрізав від фінансуання село Северинівку Копилівської сільської ради, на відсутніість вуличного освітлення ті інші негаразди неодноразово жалілись місцеві жителі. Сам Крижевський публічно визнавав, що село Северинівка йому “не люба”. Приводом для цього, за словами жителів Северинівки, був конфлікт між Володимиром Крижевським та деякими депутатами, які представляли Северинівку.

Видання from.ua повідомляло, що Володимир Крижевський перебуваючи на посаді в.о. голови Копилівської сільської ради Макарівського району Київської області “подарував” частину приміщень Копилівської сільської ради своєму куму Сергію Андрійчуку – директору місцевого комунального підприємства “Копилів-сервіс”. Цікаво, що видання from.ua стверджувало, що юристом Копилівської сільської ради на той момент працювала дружина Сергія Андрійчука – Віра Андрійчук.

Видання Рупор Київщини стверджувало, що Володимир Крижевський в період з 01 січня 2021 року до 31 березня 2021 року, коли тривала щорічна кампанія з декларування, свідомо не подав декларацію за 2020 рік і таким чином приховав свої статки.

В 2020 році Володимир Крижевський, висунув свою кандидатуру у депутати Макарівської ОТГ від політичної сили “ЄС”. У відповідь на передвиборчий відеоролик кандидата від “ЄС” у депутати Макарівської ОТГ Володимира Крижевського громада зробила свій відеоролик. Видання Рупор Київщини стверджувало, що кадри шокували людей далеко за межами Макарівського району.

Провалені дахи, штукатурка, яка вивалюється дітям на голову. Зруйновані фундаменти, старі вікна від яких вже встигли відвикнути більшість населення, каналізація в аварійному стані. Результат діяльності Володимира Крижевського суттєво вплинув на рейтинг місцевого осередку політичної сили “ЄС” і фактично призвело до політичної поразки на місцевих виборах у Макарівському районі.

Після програшу на місцевих виборах відзначився декількома провокаціями проти місцевої влади та особисто проти голови Макарівської громади Вадима Токаря. Зокрема, місцевий телеграм канал Makariv LIVE розміщав інформацію про те, що Володимир Крижевський підробляв документи на ім’я селищного голови Токаря, видання Mistoinform повідомляло, що помічник депутата Київоблради Тетяни Семенової влаштував несанкціоноване сміттєзвалище, а потім заявив про це звинувативши місцеву владу.

18 березня 2021 року у соціальних мережах було розповсюджено чергову інформацію, ніби-то селищний голова Вадим Токар приймає якісь платежі на особисті банківські картки у банку “Приватбанк”, до повідомлення додані фото підроблених чеків оплати. Макарівський селищний голова тоді назвав автором цієї провокації людину, яка раніше працювала у місцевому самоврядуванні, очевидно маючи на увазі Володимира Крижевського додавши скріншоти його посту.

Протягом 2020 року у приміщенні колишньої Копилівської ради декілька разів били вікна. Вікна почали розбивати після розформування Копилівської сільської ради, місцеві мешканці у соцмережах припускали, що ці злочини пов’язані з колишнім в.о. Копилівського сільського голови, а нині помічником депутата Київоблради Тетяни Семенової – Володимиром Крижевським.

Володимир Крижевський повідомив про закриття освітнього закладу

У дописі він стверджував, що незабаром у 2022 році Макарівська селищна рада планує ліквідувати один з освітніх закладів громади, а саме “Макарівський міжшкільний навчально-виробничий комбінат” в резултаті чого люди втратять роботу, а учні можливість навчатися.

Навіть після того як люди засумнівались в такій інформації, колишній посадовець та нинішній помічник депутата продовжував запевняти людей у достовірності такої інформації.

Коментар посадової особи Макарівської селищної ради

Інформаційне агентство “MKV” звернулось по коментар з цього приводу до керівника Відділу освіти, молоді, фізичної культури і спорту Макарівської селищної ради Волощенко Ірини Миколаївни. За її словами, інформація про закриття освітнього закладу не відповідає дійсності і не має під собою ніяких підстав.

“Наразі ми не приймали жодних рішень, які б навіть опосередковано говорили про ліквідацію “Макарівського міжшкільного навчально-виробничого комбінату” . На порядку денному Макарівської селищної ради не стоїть питання про ліквідацію цього освітнього закладу, він працює у штатному режимі.”, – заявила Ірина Волощенко.

На наше уточнююче питання щодо намірів реструктуризації чи закриття закладу у наступному 2022 році Ірина Волощенко підкреслила, що зміни в статуті закладу чи в назві можливі, але такі зміни не вплинуть на роботу закладу.

Раніше ІА “MKV” повідомляло, що у Кодрянській школі замінили вікна, встановлення яких роками не фінансувала районна влада.

Підписуйтеся на Telegram-канал MKV — джерело актуальних новин Макарівської громади й Київщини!

Джерело