Ексголова ОВК 95-го округу Куценко не завершив ліквідацію комісії та зник із документами

image
4 Лютого 2020, 18:38
Поділитися:

Святослав Куценко, який очолював окружну виборчу комісію одномандатного округу №95 під час позачергових виборів до парламенту у 2019 році, майже пів року не надає необхідних документів для передбаченої законом ліквідації ОВК.  

Згідно з законом, керівник окружної виборчої комісії повинен не пізніше, ніж через п’ять днів після офіційного оголошення результатів виборів народних депутатів України звернутися до державного реєстратора з заявою про держреєстрацію припинення юридичної особи – ОВК. За інформацією джерела, Святослав Куценко з такою заявою звернувся, проте не подав передбаченого законодавством пакету документів. Через це процедура ліквідації ОВК не була завершена.

Те, що окружна виборча комісія 95-округу ще з 13 серпня 2019 року перебуває в стані припинення, підтверджують дані Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань. 

Нагадаємо, після голосування на парламентських виборах Святослава Куценка звинувачували в тому, що він змушував членів ОВК приймати й виконувати незаконні рішення, а також зривав підрахунок голосів, не видаючи на дільниці спецпакування, без якого не можна було законно передати бюлетені до ОВК.

Виборчу комісію Куценко очолив за квотою ВО «Батьківщина», хоча безпосередньо перед тим, на президентських виборах, був секретарем ОВК від Зе-команди. 

Раніше, в листопаді 2017 р., жителі Ірпеня ініціювали відкликання депутата Куценка з Ірпінської міської ради. На думку виборців, його діяльність не відповідала передвиборній програмі, депутат не виконував своїх обіцянок та обов’язків. Територіальна виборча комісія позбавила Куценка мандата. Адміністративний та Апеляційний суди, куди звертався колишній депутат, підтвердили законність рішення ТВК

Подальша політична «діяльність» Куценка керується й фінансується власником інтернет-провайдера «Бест» і телеканалу «Погляд» Олексієм Зіневичем. Останній відомий широкій громадськості як фігурант гучного корупційного скандалу, пов’язаного з незаконним заволодіння землею в Лісовій Бучі та захопленням частини бучанської вулиці. У зв’язку з цим, а також через тиск на ЗМІ Приірпіння США позбавили Зіневича в’їзної візи