Голова ОВК Куценко зриває підрахунок голосів у 95-му окрузі

image
24 Липня 2019, 16:12
Поділитися:

Дивитись відео на сайті

Керівник окружної виборчої комісії одномандатного округу №95 Святослав Куценко зриває підрахунок голосів на парламентських виборах. Він змушує членів ОВК приймати незаконні рішення та виконувати їх. Також Куценко не видає на дільниці спецпакування, а без нього не можна законно передати бюлетені до ОВК. Про це інформує джерело в окружній комісії.

«Керівник окружної виборчої комісії Куценко разом із членами ОВК Гапоном, Варванцем та Герсименком змушують інших членів комісії приймати та виконувати незаконні рішення. Зокрема, кажуть переписувати протоколи за дільниці, на яких переміг Олександр Горобець. Аргументують це тим, що ті дільниці «втомилися». Також змушують голосувати та проводити перерахунок на окремих дільницях до прийняття протоколів на всіх ДВК, що є порушенням закону. При цьому Куценко зазначає, що працівники дільниць, де переміг Горобець, не будуть присутні на уточненні, бо «вони вже й так відпрацювали», – повідомляє джерело в ОВК.

Також Куценко пропонує членам ОВК самим об’їжджати дільниці 95-го округу і підписувати протоколи «на коліні».

Крім цього, Куценко не видає на дільниці спецпакування, а без нього не можна законно передати  бюлетені до ОВК. Відповідний акт підписали члени ДВК №321423.

Водночас близькі до Куценка та його соратників ЗМІ
намагаються відволікти увагу від порушників виборчого законодавства і звинувачують
у зриві підрахунку голосів кандидата в народні депутати Володимира Карплюка.
Хоча він ще в ніч із 21 на 22 липня публічно визнав свою поразку. Як відомо,
Володимир Карплюк із невеликим розривом зайняв другу позицію в 95-му окрузі,
хоча отримав перемогу на усіх виборчих дільницях міста Ірпінь.

Нагадаємо, що посаду в ОВК Куценко обійняв за квотою ВО «Батьківщина». А під час недавніх президентських виборів він був секретарем ОВК, але тоді представляв там команду Володимира Зеленського.

Як повідомляло інтернет-видання «Рупор Київщини», у Приірпінні Куценка
знають, як хронічного зрадника і шахрая. 
Справжнє прізвище Святослава – Куцебаценко. Але розпочинаючи політичну
кар’єру, він зрікся батьківського прізвища.

У 2006 р. він уперше потрапив до Ірпінської міськради в команді Мирослави Свистович, яка була обрана міським головою. За словами самої Свистович, Куценко постійно підставляв її та інших членів команди. «Він хімічив зі списками, запоров юридичну роботу, бо сказав, що образився, і це нас всіх мало не підставило», – згадує екс-мер Ірпеня. У міськраді Куценко став діяти проти своєї команди, а потім проголосував за відставку Мирослави Свистович. Відомо, що тоді він отримав свої перші земельні ділянки в Ірпені.

У 2015 р., знову ставши депутатом, Куценко намагався неправомірно отримати від влади майнові преференції, а діставши відмову, зайняв у міськраді деструктивну позицію. Виборці неодноразово висловлювали невдоволення його діяльністю: на їхню думку, вона не відповідала його програмі, а сам депутат не виконував своїх обіцянок та обов’язків. У листопаді 2017 р. жителі Ірпеня ініціювали відкликання депутата Куценка. Територіальна виборча комісія позбавила його мандата. Законність рішення ТВК підтвердили Київський адміністративний та Апеляційний суди, куди звертався Куценко.

Екс-депутат перейшов на бік місцевої «опозиції», яку
очолює власник інтернет-провайдера «Бест» і телеканалу та газети «Погляд»
Олексій Зіневич, який у Приірпінні більше відомий як Льоша-Зіна через
сексуальні скандали. Він також відомий як фігурант гучного корупційного
скандалу, пов’язаного з незаконним заволодінням землею в Лісовій Бучі та її
неправомірною забудовою. Як відомо, Зіневич відгородив парканом 1,6 га лісу і дорогу загального
користування.



Джерело: ITV