Куценко програв Апеляційний суд і не має права бути депутатом міськради в Ірпені

image
18 Червня 2019, 07:00
Поділитися:

Скандальний колишній депутат Святослав Куценко програв ще один суд щодо свого поновлення депутатом у складі діючої Ірпінської міської ради. Апеляційний суд підтвердив – рішення про відкликання Куценка було законним.  Про це стало відомо з  Постанови інстанції від 13 червня цього року.

«Рішення Київського окружного адміністративного суду від 01 лютого 2019 – залишити без змін», – йдеться у рішенні Апеляційного адміністративного суду. Це означає, що Куценко більше не має шансів поновити своє депутатство в Ірпінській міській раді.

Як відомо, Святослав Куценко позивався до Ірпінської міської виборчої комісії про скасування рішення ТВК щодо позбавлення його депутатського мандату. Першого лютого цього року Київський окружний адміністративний суд відмовив у задоволенні цього позову. Він постановив, що «рішення ТВК законне, комісія діяла на підставі, в межах повноважень та у спосіб, що передбачені Конституцією і законами України, з чітким дотриманням вимог положень Закону України «Про статус депутатів місцевих рад», відповідні рішення прийняті обґрунтовано і правомірно, на підставі передбачених Законом документів, що містяться в матеріалах справи, а тому відсутні підстави для визнання їх протиправними та скасування». Тепер законність рішення ТВК про позбавлення Куценка депутатського мандату підтвердив й Апеляційний суд.

Нагадаємо, що Святослав Куценко є найбільш скандальним депутатом Ірпінської міської ради. Був задіяний у численних схемах виділення землі на підставних осіб.

Справжнє прізвище Святослава Куценка – Куцебаценко. Він зрікся батьківського роду, розпочинаючи свою політичну кар’єру. У 2006-му році тоді ще студент Куцебаценко вперше потрапив до Ірпінської міської ради в команді Мирослави Свистович, обраної у той час міським головою Ірпеня. І вже тоді, ще під час передвиборчої гонки, мав конфлікти з командою.  За словами Свистович, Куцебаценко постійно підставляв її та інших членів команди. «Він хімічив зі списками, запоров юридичну роботу, бо сказав, що образився, і це нас всіх мало не підставило», – згадує екс-мер Ірпеня.

Щойно ставши депутатом, Святослав Куценко кидає свою команду і переходить на бік депутатів-дерибанників, яких навколо себе об‘єднав скандальновідомий Олексій Зіневич (відомий у регіоні як «Льоша Зіна»).

Тоді Куценко отримав свої перші земельні ділянки в Ірпені. І саме за ділянки «продав» людину, яка завела його в політику – під час голосування щодо відставки Мирослави Свистович, Куценко підняв руку «ЗА».

Скориставшись першим депутатством для власного збагачення, Куценко і у подальшому робив усе можливе, аби знов і знов сідати в крісло депутата, незалежно від того, з якою командою чи під яким прапором. Зайшовши в раду і на наступне скликання, Куцебаценко знову отримує землю, оформляє ділянки на підставних осіб.

Восени 2017 року Куценка було відкликано з Ірпінської міської ради. Увесь цей час одіозний ексдепутат намагався повернути собі крісло через суди різних інстанцій.