Звіти позафракційних депутатів: від ремонтів у будинках до боротьби з корупцією

image
12 Березня 2019, 22:55
Поділитися:

5 із 7 депутатів Броварської міської ради, які після обрання не втримались у лавах осередків своїх партій, прозвітували перед виборцями за діяльність у 2018 році. Їхні доповіді доволі різноманітні: тут у словах обранців можна знайти навіть боротьбу з корупцією. Однак кожен із депутатів не оминає теми виконаних ремонтів та інших робіт на своїх округах.

Колишній обранець від ВО «Свобода» та екс-секретар міської ради Олексій Здоровець у своєму звіті розповідає, що у 2018 році спрямував діяльність на захист інтересів територіальної громади. Депутат вказує, що через правоохоронні органи та суди добивається повернення земельної ділянки у парку «Перемога». Окрім правозахисних питань, Олексій Здоровець звертався до влади міста щодо ремонтів проїздів і будинків, будівництва нових вулиць, кронування дерев, допомоги нужденним. Однак переважно – безрезультатно.

Олексій Здоровець

Іще один колишній «свободівець», нинішній очільник депутатської земельної комісії Василь Кочубей, очевидно, має кращі успіхи з ремонтами. Принаймні такі висновки можна зробити з його звіту. У доповіді обранець детально розписує, що за його зверненнями поремонтовано дахи, покрівлі, під’їзди, стіни, лавки, зрізано сухі дерева тощо за низкою адрес по вул. Гагаріна та Київській.

Василь Кочубей (ліворуч) під час проведення земельної комісії

Колишній член команди «ДемАльянсу» і теперішній очільник бюджетної комісії в міськраді Андрій Лопатюк у звіті розповідає про ремонти під’їздів, дахів, утепленнях фасадів багатоквартирників, встановлення там поштових скриньок – у деяких будинках по вул. Короленка і в багатоповерхівці по бульв. Незалежності, 15. Також, як спільну заслугу з іншими депутатами, вказує дофінансування реконструкції алеї Кохання. Депутат додає, що брав участь у захисті підприємців від рейдерського захоплення  по вул. Анатолія Луценка, 22.

Андрій Лопатюк (по центру)

Представник в минулому ВО «Батьківщина» Вадим Мутило у звіті розповідає, що брав участь у роботі груп із вирішення питань недобудови по вул. Симона Петлюри, 21-В та виділення землі для гаражного кооперативу «Лагунова 2015». У звітному році було виконано ремонти вхідних груп по бульв. Незалежності, 10 і затверджено кошторис на заміну вікон в під’їздах у цьому будинку.

Вадим Мутило

Колишній член БПП «Солідарність» Юрій Чередник головний акцент у звіті ставить на роботах, виконаних на своєму окрузі в районі Зеленого папуги. Це – традиційні ремонти дахів, під’їздів, різного устаткування. А також – встановлення металопластикових вікон, поштових скриньок, зовнішнього освітлення тощо. Депутат вказує, що допомагає також мешканцям інших округів. Окрім того, він має намір за допомогою зібраних підписів відновити маршрутку № 9.

Юрій Чередник

З-поміж усіх свої звіти оприлюднили або надали журналістам «Трибуни Броварів» п’ятеро позафракційних обранців. Письмові доповіді ми не отримали лише колишніх членів «Самопомочі» Людмили Кулініч і Максима Семенова. Депутати пояснили, що звітування проводили усно ще в грудні, а письмові варіанти наразі не можуть надати через особисті обставини.

У цьому матеріалі ми не згадуємо формально позафракційних депутатів, які пройшли під Радикальної партії Олега Ляшка – Вікторію Коваленко та Вадима Андрієвського. Обранці від початку не створювали фракції РПЛ у міськраді. Про їхні доповіді можна прочитати в попередньому матеріалі.

Джерело: Трибуна Бровари