Звіт депутата Київської обласної ради Андрія Пещеріна

image
12 Вересня 2020, 18:10
Поділитися:

У Київську обласну раду я був обраний по 21-му округу — Лівобережжя Вишгородського району (тепер — Пірнівська ОТГ) та частини Вишгорода. Але в своїй депутатській роботі переймався як проблемами Лівобережжя, так і всього Вишгорода.
Вдалося побудувати гарний діалог та співпрацю на різних рівнях — села/селища, міста, району та області, завдяки чому було планово здійснено багато соціальних та інфраструктурних проектів.
Гроші, що вибивались на це з області, у співпраці з місцевими бюджетами розподілялись рівномірно, справедливо та на найнагальніші потреби.
У кожному населеному пункті були зроблені інфраструктурні поліпшення — дороги, клуби, ФАПи, спортивні майданчики тощо.
Окрему увагу звертав на дитячі садочки — нові (Пірнове та Лебедівка), а також добудову існуючих у Вишгороді — «Чебурашка» та «Ластівка». У співпраці з місцевими бюджетами були відремонтовані та дооснащені школи.
У Вишгороді, як і обіцяв, здійснено часткову реконструкцію набережної.
Стосовно Лівобережжя (Пірнівська ОТГ) — ведеться постійна робота із покращення туристичного та рекреаційного потенціалу. Зокрема, ініціював питання надання Пірнівській ОТГ статусу курортно-рекреаційної зони.
Деякі проблемні питання Вишгородщини є схожими з іншими населеними пунктами. Вирішити їх можна тільки разом, на обласному та державному рівні. Тому ініціював розгляд та підтримку Київською обласною радою багатьох загальних питань. Серед них — відкриття видатків бюджету, проблеми забруднення та заростання водойм Дніпровського басейну (насамперед — Київського водосховища), боротьба з незаконною вирубкою лісів, інвентаризація та раціональне використання водних об’єктів, сортування твердих побутових відходів, нагальні медичні питання, відновлення пільг чорнобильцям, покращення соціального захисту населення, зменшення шкідливого впливу Трипільської ТЕС, реформи децентралізації субрегіонального рівня тощо.
В облраді більшу частину каденції я працював у комісії з питань соціально-економічного розвитку, бо ці питання вважаю найважливішими. Також приділяв велику увагу підготовці та впровадженню реформи децентралізації першого рівня — розробці концепцій розвитку громад та створенню ОТГ.
Завжди переймався екологічними питаннями, тому в травні 2019 року депутати обласної ради обрали мене головою комісії з питань екології, природокористування, водних ресурсів, ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС та інших надзвичайних ситуацій.
Брав участь у розробці та контролі за реалізацією Програми охорони довкілля та раціонального використання природних ресурсів Київської області на 2019-2022 роки, Регіональної програми розвитку природно-заповідного фонду Київської області «Київщина заповідна» на 2017-2020 роки та Програми поводження з твердими побутовими відходами у Київській області на 2017-2020 роки, обласної цільової програми розвитку водного господарства та екологічного оздоровлення басейну річки Дніпро на період до 2021 року, а також Переліку природоохоронних заходів на 2020 рік. З урахуванням змін до Переліку передбачено реалізацію 29 природоохоронних заходів.
З метою збереження природних об’єктів, які мають особливу цінність, а також з метою впорядкування мережі природно-заповідного фонду комісією були розглянуті та підтримані клопотання про створення нових територій природно-заповідного фонду місцевого значення.
Зокрема, в 2020 році рішенням Київської обласної ради створено три нові об’єкти природно-заповідного фонду місцевого значення і в межах нового Вишгородського району, а саме:
— ландшафтний заказник місцевого значення «Грабовий ліс» площею 82,6 га, розташований у Старопетрівському лісництві Державного підприємства «Київська лісова науково-дослідна станція» в адміністративних межах Новопетрівської сільської ради;
— ландшафтний заказник місцевого значення «Андріївський» площею 146,3 га, розташований у Руднянському лісництві Державного підприємства «Димерське лісове господарство» в адміністративних межах Руднє-Димерської сільської ради;
— заповідне урочище «Коблицький ліс» площею 148,4 га у Леонівському лісництві Державного підприємства «Іванківське лісове господарство» в адміністративних межах Блідчанської сільської ради Іванківського району.
Свою діяльність у комісії з екології та надзвичайних ситуацій проводив у тісній співпраці з ДСНС, особисто виїжджав у проблемні точки області.
Також увійшов у комісію КОДА з ТЕБ та НС (комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій). Беру безпосередню участь у підготовці та реалізації заходів із запобігання розповсюдженню ковід.
Працював над програмою стратегічного розвитку Пірнівської ОТГ та її позиціювання у Вишгородському збільшеному районі та Київській агломерації як центру екологічно-рекреаційного напрямку.
Активно боровся за Вишгородський район. Завдяки співпраці обласної та районної рад за активної участі громади було прийнято низку доленосних рішень по збереженню та, навіть, укрупненню Вишгородського району.
Тісно взаємодію та допомагаю творчим колективам міста і району, дитячим центрам творчості («Джерело», «Дивосвіт»), громадським та релігійним організаціям. Зокрема, чимало добрих справ втілили в життя разом із Благодійним фондом «Святої Ольги», ГО «Онкочорнобиль» та «Перлина», районною та міською радами ветеранів.
Вивчаємо та впроваджуємо світовий досвід з організації ОТГ.
Переймаюся підвищенням екосвідомості населення. Постійно підтримую проекти Музею гончарства Вишгородського історико-культурного заповідника.
Завжди особливу увагу приділяв Національному музею-заповіднику «Битва за Київ у 1943 році».
Разом із іншими активістами активно працював над створенням туристичного кластеру у Вишгороді.
Я переконаний, що слід стимулювати молодь займатись спортом, аби змалечку прививати здоровий спосіб життя. Тому ще один ключовий напрямок моєї роботи – підтримка та розвиток спорту — ФК «Чайка», ХК «Вишгород», хортингістів, сноубордистів, кінного, вітрильного спорту, настільного тенісу. Також у місті та в кількох селах району за кошти з обласного бюджету були встановлені спортивні майданчики.
Постійно веду волонтерську діяльність та переймаюсь проблемами учасників АТО та внутрішньо переміщених осіб. Співпрацюю з організацією Червоного Хреста. Переймаюся питанням важкохворих дітей.
Послідовно, з самого початку своєї депутатської каденції виступаю за господарську діяльність, а не політиканство на місцевих рівнях.
З моменту утворення нового Вишгородського району активно включився у роботу з новими регіонами, які увійшли у район, в роботу з налагодження зв’язків із Поліссям, Іванківщиною та Славутичем. Вже встигли допомогти із забезпеченням дизпаливом для шкільних автобусів, ремонтом бібліотеки у Поліссі, організувати допомогу незахищеним категоріям населення.
Зараз допомагаю у розробці проектної документації для Луговицького НВО, тісно співпрацюю з керівництвом району по розробці та плануванню центральної зони відпочинку у Красятичах. Також ведеться розробка проектної документації для Вовчківського НВО та архіву у Красятичах.
Зроблено чимало. Буду і надалі працювати чесно, відкрито та дієво.
З повагою депутат Київської обласної ради
Андрій ПЕЩЕРІН

Continue Reading

Джерело: Газета Вишгород