Звірства в Бучі: прокуратура викрила імена 10 військових-нелюдів рф, які вбивали і катували мирних людей, – ФОТО

image
28 Квітня 2022, 19:51
Поділитися:

Захоплювали у заручники беззбройних цивільних, морили їх голодом і спрагою, тримали їх на колінах із зв’язаними хомутами руками та заліпленими очима, знущались і били.

У прокуратурі викрили імена 10 військовослужбовців рф, причетних до катувань мирного населення.

Про це повідомила Генпрокурорка Ірина Венедіктова.

Вона нагадала, що 64 окрему мотострілецьку бригаду сухопутних військ зс рф путін відзначив присвоєнням почесного звання “гвардійської”.

Подяка від президента за “масовий героїзм”, а мовою цивілізованого світу, за воєнні злочини, – це доказ того, що звірства у Бучі були завданням згори, з яким вони впоралися. А головне – спільної відповідальності головнокомандувача за дії солдат, – написала Ірина Венедіктова.

Прокурори Бучанської окружної прокуратури присвоїли заслужені “звання” підозрюваних у жорстокому поводженні з цивільним населенням та інших порушеннях законів та звичаїв війни першим 10 військовослужбовцям цієї бригади зс рф:

•молодшому сержанту В’ячеславу Лаврентьєвурядовому Григорію Наришкіну

рядовому Василю Князєвуєфрейтору Семену Мальцевурядовому Сергію Пєскарьовурядовому Альберту Раднаєвуєфрейтору Михайлу Кашинуєфрейтору Андрію Бізяєвуєфрейтору Дмитру Сергієнкусержанту Нікіті Акімову.

Слідство встановило, що під час окупації Бучі саме ці нелюди вбивали, катували, знущались. В хід йшло все – зброя, кулаки, приклади.

Генпрокурорка розповіла, що у людей вибивали інформацію про розташування ЗСУ та тероборони, декого взагалі катували безпричинно. Російські військовослужбовці погрожували потерпілим вбивством і навіть імітували страту своїх бранців, стріляючи у їхньому напрямку.

Також вони мародерили, грабували місцеве населення, забирали особисті речі і “трофейну” побутову техніку.

В прокуратурі звернулися до українців:

Якщо ви впізнаєте цих російських військовослужбовців і маєте свідчення про їх причетність до інших звірств – надсилайте докази на наш єдиний хаб https://warcrimes.gov.ua/ або звертайтеся до Київської обласної прокуратури: 097-053-04-65, 097-838-31-87, 050-107-66-75; Бучанської окружної прокуратури: 063-530-69-06.

Раніше ми розповідали, що журналісти “Схем” ідентифікували обличчя двох катів, які чинили звірства в селі Богданівка Броварського району.

Також читайте: У Бучі російські вояки вбивали конкретних людей за списками, – мер

Підписуйтеся на наш Telegram. Там ми швидші. Тільки достовірна і перевірена інформація

Джерело: Новини Киева – головні і актуальні Киевские
новини сьогодні на 44.ua