Звернення Василя Володіна з нагоди 35-річчя з дня аварії на Чорнобильській АЕС

image
26 Квітня 2021, 09:59
Поділитися:

Шановні учасники ліквідації аварії на Чорнобильській АЕС!

Дорогі земляки!

35 років минуло від найбільшої техногенної катастрофи людства – ядерної аварії на Чорнобильській атомній електростанції.

Чорнобиль зламав життя мільйонів людей. Точні цифри померлих від цього лиха ми не знаємо й до сьогодні. Але одне ми знаємо точно – розміри Чорнобильської катастрофи могли б бути ще більшими і жахливішими, якби не подвиг звичайних людей, які з перших хвилин аварії вступили в битву з розбурханим атомом. Вони не ховались від своїх обов’язків. Вони йшли за покликом совісті. І завдяки своїй мужності врятували не лише Україну, а й все людство.

Цей подвиг неможливо забути. Тисячі людей – пожежники, лікарі, військові, шахтарі, атомники, будівельники, водії – були залучені до ліквідації наслідків катастрофи. І їх сумлінність та самовідданість не допустили розширення катастрофи на всю планету.

Серед ліквідаторів було чимало мешканців і нашої Київщини. Багато з них, на жаль, уже відійшли у вічність. Світла пам’ять усім, хто через хвороби, спричинені радіацією, не дожив до цього дня.

Кожен з нас повинен зробити все належне для того, щоб досвід попередніх поколінь у дослідженні Чорнобильської трагедії та її впливу на життя нашого суспільства зберігся і був переданий наступним поколінням.

Ми низько схиляємо голови перед героїзмом і відвагою ліквідаторів. Саме їм ми завдячуємо нашим здоров’ям і життям. І через це ми перед ними – у боргу.

Вони дали нам шанс на розвиток. А ми зі свого боку маємо не просто осмислити масштаби тієї аварії, а й зробити все можливе, щоб не допустити таких катастроф. Тож нехай пам’ять про ті події вчить нас і надалі цінувати мир, спокій і безпеку, а трагедії з такими страшними наслідками ніколи не повторяться знову.

З повагою

голова Київської обласної державної адміністрації                                                                                                    Василь Володін



Джерело: Новини – Київська обласна державна адміністрація