Зведенню житла для атовців Ірпеня перешкоджають активісти з Києва (відео)

image
14 Жовтня 2021, 18:26
Поділитися:

Дивитись відео на сайті

Майже 30 атовців Ірпеня очікують свої квартири в майбутньому будинку на 11-й лінії. Саме тут міськрада виділила їм ділянки для приватного будівництва. Але не у всіх є фінансова можливість побудуватися, тому атовці домовилися з будівельною компанією «Grand Country Irpin» збудувати для них тут квартири.

Анатолій Кізлак, учасник АТО:
«Нам виділили землю, ми цю землю оформили. А оскільки в нас грошей таких нема, ми уклали договір із підрядником».

Але ідея такого будівництва не подобається активістам із Києва. Вони пікетують забудовника та перешкоджають роботам. Міський голова Ірпеня Олександр Маркушин зустрівся з організаторами пікетів за круглим столом. Заїжджі з Києва кажуть – прибули до Ірпеня захищати інтереси громади.

Крістіан Ударов, київський активіст:
«До нас звернулися люди з приводу загального свавілля в місті Ірпінь і з приводу будівництва».

На зустрічі були також забудовники, власники земельних ділянок, представники поліції, міськради, депутати з області. Гості з Києва обурювались, що на приватних ділянках атовців зрізають дерева, і що, як їм здається, майбутній будинок зведуть без каналізаційних мереж. Олександр Маркушин запевнив київських активістів, що за це немає підстав хвилюватися.

Олександр Маркушин, Ірпінський міський голова:
«У тому районі в нас є недалеко каналізаційно-насосна станція. Біля “Барса” протягнуті два напірні колектори. Ми зробили це за міською програмою ще три чи чотири роки тому нашим хлопцям-атовцям, коли виділяли їм землю. І в “Grand Country Irpin” у них буде своя невелика КНС, яка буде збирати всі стоки з цього мікрорайончика і відправляти».

Присутнім пояснили також, що за кожне зрізане дерево власники ділянок сплатили кошти, як того вимагає законодавство.

Віолета Дан, правовий консультант забудовника:
«У нас є всі такі акти, і вони всі проплачені».

Активісти намагалися запевнити ще й у тому, що зведення будинку на ділянках атовців ведеться незаконно. Але, як з’ясувалося, такі звинувачення – всього лише припущення. Бо насправді всі дозвільні документи в забудовника є.

Віолета Дан:
«Після успішного проходження сесії Ірпінської міської ради про затвердження детального плану території ми змінили повністю цільове призначення земельних ділянок під багатоквартирну забудову, а також отримали містобудівні умови та обмеження на дану забудову та повідомлення про початок будівельних робіт».

І хоча на всі запитання прозвучали конкретні відповіді, гості з Києва заявили, що вони їх не почули. В ірпінців же склалося враження – київські  хлопці зчиняють бучу довкола будинку для атовців зовсім не заради чистих намірів.

Антон Головенко, депутат Ірпінської міської ради:
«У мене склалося враження, що даним громадським діячам абсолютно не потрібна ніяка правда, їм не потрібні ніякі документи. У них ціль одна: “розкачати” забудовників і, на мою думку, отримати від них свою особисту вигоду».

Олександр Маркушин:
«Те, що хтось хоче визнавати, хтось не хоче – це виключно їхня проблема. Є закон України, є верховенство права, й наш Ірпінь рухається виключно в такому напрямку».

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!



Джерело: ITV