Звання української армії приведені до стандартів НАТО. Закон підписано | Трибуна

image
29 Листопада 2019, 18:02
Поділитися:

Президент Володимир Зеленський підписав закон про запровадження нової системи звань в Збройних силах України, яка відповідає стандартам НАТО.

Законом передбачено введення нових військових звань сержантського і старшинського складу в ЗСУ, що відповідають стандартам НАТО. Також підвищується роль сержантського і старшинського складу в навчанні і вихованні підлеглого особового складу і виконання ними завдань за призначенням.

Відтак, у Збройних силах України з’явилися нові звання рекрут солдат, перший сержант, штаб-сержант, майстер-сержант, старший майстер-сержант, головний майстер-сержант.

Натомість, в українській армії зникають звання прапорщика та старшого прапорщик. А в морських збройних силах, відповідно, не буде мічманів і старших мічманів.

Закон вносить зміни до статутів Збройних сил України й у закони «Про військовий обов’язок і військову службу» та «Про військову службу правопорядку у Збройних силах України».

Зазначимо, ухвалення законопроєктів, які привели би структуру армії до стандартів НАТО, протягом років лобіювали низка громадських і волонтерських організацій.

Читайте також:

Зеленський підписав закон про криміналізацію незаконного збагачення
Президент підписав закон про судову реформу
Касові апарати, електронний чек, «кешбек» та штрафи: Президент підписав два закони щодо бізнесу

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Джерело: Трибуна – Бровари