ЗСУ звільнили ще один населений пункт на Харківщині, ворог веде обстріли населених пунктів по лінії зіткнення, – Генштаб

image
18 Травня 2022, 20:17
Поділитися:

18 травня 2022 г. 20:05

На вечір 84-ї доби протистояння російському воєнному вторгненню противник продовжує наступальні дії у Східній операційній зоні. Штурмові дії рашистів у напрямку низки населених пунктів успіху не мали. На Харківщині за результатами наступу наших військ звільнено населений пункт Дементіївка.

Про це, як передає KВ, йдеться в повідомленні Генерального штабу ЗСУ.

Підписуйтесь на “КиївВладу”

Згідно повідомлення, противник веде вогневий вплив вздовж всієї лінії зіткнення та у глибині оборони наших військ у Донецькому операційному районі та на Слов’янському напрямку, Бій з ворогом в районі селища Тернова триває, наступ противника в районі Довгенького, Нижнє, Катеринівка, Новоселівка, Новобахмутівка, Веселе, Побєда успіху не мав.

Слідкуйте за “КиївВладою” в Телеграм

Повідомляється, що у збройних силах республіки білорусь до 21 травня триває другий етап перевірки бойової готовності. Відпрацьовуються питання форсування водних перешкод та перевірки чергових сил і засобів протиповітряної оборони. Зберігається загроза ракетно-бомбових ударів з території республіки білорусь.

Водночас на Волинському та Поліському напрямках визначені підрозділи збройних сил республіки білорусь продовжують виконувати завдання з прикриття українсько-білоруського кордону.

На Сіверському напрямку підрозділи противника обстріляли з артилерії та мінометів населені пункти Янжулівка і Прогрес, Чернігівської та Сумської областей.

Ворог продовжує обладнання додаткових вогневих позиції та захисних споруд у прикордонних районах Брянської та Курської областей.

За результатами наступу наших військ звільнено населений пункт Дементіївка. Противник веде наступ в районі населеного пункту Тернова, бойові дії тривають.

На Слов’янському напрямку окупанти, за підтримки артилерії, вели бойові дії в районі Довгенького, успіху не мали, зазнали втрат.

На Донецькому напрямку противник обстріляв позиції підрозділів наших військ вздовж лінії зіткнення з усього спектру озброєння, включно з авіацією.

На Лиманському напрямку окупанти намагаються закріпитись на раніше зайнятих рубежах. Наносять авіаудари по селищам Тошківка, Золоте, Авдіївка, Володимирівка та Водяне.

На Бахмутському напрямку противник веде наступальні дії, намагається покращити тактичне положення. Вів штурмові дії в районі населеного пункту Катеринівка, успіху не має.

На Авдіївському напрямку ворог вів наступальні дії в районі населеного пункту Новоселівка, зазнав втрат, відступив. Штурмові дії російських окупантів поблизу населених пунктів Новобахмутівка та Веселе були безуспішними.

На Новопавлівському та Запорізькому напрямках окупанти активних бойових дій не проводили, здійснювали артилерійські та мінометні обстріли населених пунктів Новоандріївка, Кам’янське, Оріхів, Ольгівське і Полтавка.

На Південнобузькому напрямку противник обстрілював населені пункти Лупареве, Посад-Покровське, Висунськ, Осокорівка та Нововоронцовка. З метою коригування вогню артилерії використовував БпЛА “Орлан-10”.

Нагадаємо, армія рашистів за минулу добу втратила в Україні 400 осіб, з початку вторгнення “демілітаризовано” близько 28 300 загарбників. На нашій землі залишились 1 251 танк, 3 043 бойових броньованих машин та 2 137 автівок ворога.

Читайте: Через бомбардування “Азовсталі” є загроза повного вимирання Азовського моря, – Маріупольська міськрада

Фото: Генштаб ЗСУ

КиївВлада

Джерело: КиевVласть – новости столицы и столичного региона