ЗСУ відійшли від Соледара задля збереження життя особового складу, – речник Східного угруповання військ

image
25 Січня 2023, 14:46
Поділитися:

25 січня 2023 г. 14:46

У Донецькій області Збройні сили України (ЗСУ) відійшли від Соледара. Наші військові закріпились на заздалегідь підготовлених рубежах оборони.

Про це, як передає KВ йдеться у повідомленні “Суспільного” з посиланням на коментар речника Східного угруповання військ ЗСУ Сергія Череватого.

Підписуйтесь на “КиївВладу”

“Закріпились на заздалегідь підготовлених рубежах оборони. Виконали основне завдання: не дали системно прорвати ворогу на Донецькому напрямку фронту і увійти в тил, а потім рухатись на оперативний простір. Вибили максимально сил, першочергово живу силу особового складу, виснажили ворога”, – зазначив Череватий.

Слідкуйте за “КиївВладою” в Телеграм

За словами речника, ні оточення, ні взяття в полон українських військових у Соледарі не було.

“Ми не можемо собі дозволити таку розкіш, яку дозволяє наш ворог, просто кидати бійців на убій. Намагаємося маневрувати, бити вогнем, застосовувати тактики малих груп, щоб максимально виснажити ворога”, – додав Череватий.

Нагадаємо, протягом доби противник завдав 4 ракетних та 26 авіаційних ударів. Також здійснив понад 100 обстрілів із РСЗВ. Високою є загроза російських авіаційних та ракетних ударів на всій території України. Водночас наші захисники знищили СУ-25, 3 ударних російських вертольоти КА-52, 3 БПЛА типу “Орлан”, 1 – типу “Мерлін” та 1 БПлА типу “Ланцет”.

Читайте: За добу ворог втратив 910 вояків, 9 танків та літак, – Генштаб ЗСУ

Фото: Генштаб ЗСУ

КиївВлада

Джерело: КиевVласть – новости столицы и столичного региона