ЗСУ відбили Миколаївку на Херсонщині, на Сєвєродонецькому та Бахмутському напрямку тривають бої, – Генштаб

image
30 Травня 2022, 19:41
Поділитися:

30 травня 2022 г. 19:41

Ворог не припиняє ведення наступальних дій у Східній операційній зоні з метою встановлення повного контролю над територією Донецької і Луганської областей. Окупанти здійснюють штурм на кількох напрямках. Найзапекліші бої тривають на Сєвєродонецькому та Бахмутському напрямку. Продовжуються обстріли Сумської та Чернігівської областей з території рф. Водночас на Хрсонщині наші сили вибили ворога з Миколаївки.

Про це, як передає KВ, йдеться в повідомленні Генерального штабу ЗСУ.

Підписуйтесь на “КиївВладу”

Як повідомили в Генштабі, на Сіверському напрямку рашисти з території рф обстріляли з артилерії населені пункти Бояро-Лежачі та Манухівка в Сумській області і Янжулівка та Кам’янська Слобода Чернігівської області. На Волинському та Поліському напрямках без особливих змін. У збройних силах республіки білорусь до 4 червня цього року тривають заходи з перевірки бойової готовності.

Слідкуйте за “КиївВладою” в Телеграм

В ході вдалого наступу підрозділів ЗСУ ворог зазнав втрат та відійшов з населеного пункту Миколаївка Херсонської області, що призвело до панічних настроїв серед військовослужбовців інших підрозділів збройних сил рф.

Згідно інформації Генштабу, ситуація на інших напрямках станом на 18.00 30 травня наступна:

На Слобожанському напрямку противник продовжує підготовку до наступу. З метою зниження наступального потенціалу наших військ здійснює вогневе ураження позицій Сил оборони із ствольної та реактивної артилерії.

На Харківському напрямку активних дій ворог не проводив. Обстріляв цивільну інфраструктуру в районах населених пунктів Одноробівка, Уди, Руські Тишки та Черкаські Тишки.

На Слов’янському напрямку противник продовжує перегрупування військ для поновлення наступу у напрямках Ізюм – Барвінкове та Ізюм – Слов’янськ. У напрямку населеного пункту Курулька здійснив спробу ведення штурмових дій, успіху не мав, відійшов на раніше зайняті позиції.

На Донецькому напрямку ворог, окрім артилерійських обстрілів, завдав авіаційних ударів в районах Новоселівки та Лисичанська, ракетні удари в районах населених пунктів Соледар та Сіверськ.

На Сєвєродонецькому напрямку противник веде штурмові дії в районах населених пунктів Сєвєродонецьк, Тошківка та Устинівка, бойові дії тривають.

На Бахмутському напрямку продовжуються бойові дії в районах населених пунктів Комишуваха, Новолуганське та Берестове.

На Авдіївському, Курахівському, Новопавлівському та Запорізькому напрямках ворог успіху не має, намагається посилити угруповання та поповнити втрати за рахунок застарілої та відновленої техніки.

На Південнобузькому напрямку противник активних бойових дій не проводив. Обстріляв цивільну інфраструктуру в районах населених пунктів Посад-Покровське, Осокорівка, Нововоронцовка, Благодатне, Партизанське та інших.

У готовності до застосування ракетного озброєння в акваторії Чорного моря перебуває один носій крилатих ракет морського базування типу “Калібр”.

З метою забезпечення зведеного підрозділу збройних сил російської федерації, що перебуває на острові Зміїний, відзначено перехід у напрямку острова десантного катера “Дюгонь” та двох протидиверсійних катерів “Раптор”.

На території тимчасово окупованого Криму ворог додатково розгорнув до двох зенітних ракетних дивізіонів ЗРС С-300 зі складу 4 армії Південного військового округу.

Нагадаємо, від початку повномасштабного вторгнення російські окупанти втратили в Україні близько 30 350 вояків, 1 349 танків та 3 282 ББМ. ЗСУ “приземлили” 507 БПЛА та знищили 118 крилатих ракет.

Читайте: На Луганщині через обстріл евакуаційного автомобіля загинув французький журналіст

Фото: Генштаб ЗСУ

КиївВлада

Джерело: КиевVласть – новости столицы и столичного региона