ЗСУ прорвали оборонні позиції рф у Запорізької області, – ISW

image
27 Липня 2023, 11:22
Поділитися:

27 липня 2023 г. 11:22

У середу, 26 липня, українські війська розпочали механізовану контрнаступальну операцію в Запорізькій області. Ймовірно, наші воїни прорвали позиції оборони ворога на південь від Оріхова.

Про це, як передає KВ, йдеться в повідомленні Інституту вивчення війни (ISW).

Підписуйтесь на “КиївВладу”

“26 липня українські війська розпочали значну механізовану контрнаступальну операцію на заході Запорізької області та, здається, прорвали окремі заздалегідь підготовлені російські оборонні позиції на південь від Оріхова”, – йдеться в дописі.

Слідкуйте за “КиївВладою” в Телеграм

Зазначається, що російські джерела, включно з міністерством оборони рф та кількома воєнкорами, повідомили, що українські війська розпочали інтенсивний фронтальний наступ на Роботине, що в 10 км на південь від Оріхова, та прорвали російські оборонні позиції на північний схід від населеного пункту.

“Геолокаційні кадри свідчать на те, що українські військові просунулися на 2,5 км прямо на схід від Роботиного під час атаки, перш ніж російські сили застосували “стандартну тактику еластичної оборони та дещо відкинули українські війська назад, хоча й не повністю на вихідні позиції”, – повідомили аналітики ISW.

Водночас, як зазначили у повідомленні, “велика розбіжність у російських твердженнях про масштаби операції свідчить про те, що результати атаки все ще неясні й що тактична ситуація на місцях залишається дуже складною”.

Нагадаємо, за минулу добу Збройні сили України знищили 590 окупантів. За добу на нашій землі залишилось 9 танків, 11 бойових броньованих машин, 18 артилерійських систем та 3 БПЛА.

Читайте: Авіація ЗСУ за минулу добу завдала 11 ударів по районах зосередження особового складу ворога, – Генштаб

Фото: ілюстративне Генштаб ЗСУ, ISW

КиївВлада

Джерело: КиевVласть – новости столицы и столичного региона