Зростання ГРВІ: окремі класи в ліцеях Броварської громади переводять на дистанційне навчання | Трибуна

Зростання ГРВІ: окремі класи в ліцеях Броварської громади переводять на дистанційне навчання | Трибуна
29 Січня 2024, 21:02
Поділитися:

Рівень захворюваності серед ліцеїстів наразі на відносно невисокому рівні, проте окремі класи переводять на дистанційне навчання. Про це під час оперативної наради повідомила начальниця управління освіти і науки Оксана Мельник.

«Раніше ми відправляли учнів на карантин, тепер такі класи, де хворіє значна кількість учнів, навчаються дистанційно, але їх кількість невелика, – зазначила чиновниця. – Станом на ранок понеділка, з 600 класів ліцеїв тільки 4 навчаються дистанційно».

Як пояснила журналістам «Трибуни» начальниця відділу загальної середньої освіти управління освіти та науки Альона Турченюк, якщо захворюваність учнів у класі перевищує 30%, то задля збереження здоров’я дітей і попередження подальшого поширення інфекції, клас переводять на самоізоляцію – дистанційне навчання.

Турченюк поточнила, що станом на полудень понеділка один із раніше ізольованих класів уже вийшов на навчання. Тепер на дистанційному навчанні займаються учні трьох класів із ліцеїв №№ 1,3 і 4 (по одному класу в ліцеї). Проте від завтра ще 5(!) класів ліцею №7 займатимуться дистанційно до кінця поточного тижня.

Пані Альона зазначила, що інформація оновлюється щоденно – за кількістю хворих слідкують класні керівники і медичні спеціалісти, тож саме від них, першочергово, і дізнаються батьки про запровадження обмежень на очну форму навчання в кожному окремому класі навчального закладу громади.

Освітяни запевняють, що за відвідуваністю учнів дистанційних занять слідкують не менш пильно, ніж денної форми навчання: діти, які хворіють і матимуть довідку від лікаря, можуть не відвідувати онлайн уроків, а от присутність решти дітей фіксується.

Нагадаємо, у громаді різко зросла кількість хворих на пневмонію із важким перебігом, в тому числі – серед дітей. Тож ставтесь відповідально до здоров’я дітей і за перших симптомів хвороби звертайтесь до лікаря.

Читайте також:

«Температура під 40 тримається до тижня»: у Броварській громаді – аномальне зростання хворих на пневмонію

Будівництво початкової ланки ліцею №10: чи підуть діти до нової школи 1 вересня 2024-го?

У броварських ліцеях побільшало учнів на альтернативних формах навчання

Дабл-меню: як його формують у ліцеях Броварів та скільки коштує обід

Джерело: Трибуна – Бровари