Зросла захворюваність на кір, вітрянку і туберкульоз, – медичні новини тижня

image
5 Лютого 2019, 11:49
Поділитися:

Із 25 по 31 січня в Броварах зареєстрували 9 випадків кору, 19 недужих на вітряну віспу і 4 хворих туберкульозом, троє з яких – заразні. Такі показники броварський районний відділ лабораторних досліджень подає на тлі загального зростання захворюваності в місті, через що всі місцеві школи закрили на карантин.

Минулого тижня в Броварах продовжилась тенденція на зростання захворюваності. Окрім грипу і ГРВІ, за попередні 7 днів виросли показники і на інфекційні хвороби із крапельним механізмом поширення. Загалом таких було 33 випадки, про що йдеться в останньому звіті броварського районного відділу лабораторних досліджень.

Як зазначають фахівці, кором захворіли 9 осіб, з яких 4 – це діти. Троє з них є учнями броварських навчальних закладів – 3-ої школи, гімназії ім. Бориса Олійника та приватної школи «Фортуна». Дорослі, які занедужали, віком 18, 25, 30, 39 і 46 років. Усі перебувають на стаціонарному лікуванні. В установі вказують, що жоден не був вакцинований.

Тим часом вітряною віспою за минулий тиждень занедужало 19 людей, 16 з них є дітьми. 14 із неповнолітніх відвідують навчальні заклади міста. «Лідером» став садочок «Джерельце», в якому захворіли одразу 5 вихованців. У приватній школі «Фортуна» та ДНЗ «Барвінок» – по два випадки. І по одному – в садочках «Теремок», «Лісова казка», «Перлина», «Червоні вітрила», а також у гімназії ім. Бориса Олійника.

Уперше, принаймні за останні три місяці, в місті зареєстровано одразу троє недужих на відкриту, тобто заразну, форму туберкульозу. Це – безробітні дорослі віком 24, 31 і 51 років. Іще один хворий, виявлений протягом тижня, має закриту, незаразну, форму туберкульозу.

Серед відносно рідкісних захворювань за останні 7 днів лікарі також виявили випадок мононуклеозу. Захворіла дитина, яка навчається у 9-ій школі. Її поклали до стаціонару.

Тим часом свою статистику щодо захворюваності наводить керівник первинної ланки медицини Броварів Ігор Кравцов. З його слів, за тиждень до амбулаторій звернулось за меддопомогою аж 6524 жителі міста, з яких 4031 – це дорослі. Пневмоніями занедужали 15 осіб, з яких лише одна дитина була шпиталізована.

Джерело: Трибуна Бровари