Зросла фінансова підтримка новоствореним фермерським господарствам | Трибуна

image
21 Квітня 2021, 18:31
Поділитися:

Новостворені фермерські господарства зможуть отримати державну субсидію розміром 5 тис. грн на гектар, але сумарно не більше 100 тис. грн на одне господарство. Про це 21-го квітня на засіданні Кабінету міністрів та в своєму Телеграм-каналі повідомив прем’єр-міністр Денис Шмигаль.

Кабмін ухвалив рішення удосконалити процес надання фінансової підтримки для розвитку фермерських господарств. Зокрема, передбачено збільшення розміру субсидії новоствореним фермерським господарствам на одиницю оброблюваних угідь.

«Відтепер для того, щоб отримати фінансову допомогу, фермеру не потрібні будуть довідки про відсутність заборгованості перед Укрдержфондом, а також про наявність поголів’я корів станом на 1 липня. Така інформація вже перевірятиметься розпорядниками централізовано – шляхом надсилання запиту до Укрдержфонду та АІР», – зазначив міністр аграрної політики та продовольства Роман Лещенко.

За даними Мінекономіки, розмір бюджетної субсидії для новостворених фермерських господарств збільшено з 3 тис. грн до 5 тис. грн на одиницю оброблюваних угідь (1 гектар). Також введено виплати розміром 36 тис. грн за сільськогосподарську дорадчу послугу. Крім того, розширено види корів, за які надаватиметься бюджетна дотація фермерським господарствам.

«Всього в Україні налічується майже 50 тис. фермерських господарств. Це українські аграрії, які обробляють невеликі земельні ділянки», – зазначив Денис Шмигаль.

За словами прем’єра, такі господарства не завжди мають рівні умови для залучення дешевих ресурсів на розвиток, як це можуть собі дозволити великі гравці ринку.

«Розвиток невеликих сімейних ферм – один із наших пріоритетів в аграрній галузі», – підкреслив глава уряду.

ФОТО – Agromedia

Читайте також:

Селяни Броварщини об’єднуються, щоб побудувати термінали для реалізації своєї продукції. ВІДЕО

Зеленський підписав закон про ринок землі 

Фонд гарантування вкладів продасть у Броварах майже 10 га земель банку «Аркада». ВІДЕО

Фермер на Вінниччині вирощує дерево, яке протидіє глобальному потеплінню

Джерело: Трибуна – Бровари