Зробити паспорт стане простіше: у Броварах відкриється додаткове приміщення «паспортного столу»

image
9 Лютого 2019, 01:49
Поділитися:

Куди і чому переїхала редакція газети «Нове життя», чому «Прозорий офіс» збільшує кількість адміністративних послуг та як це пов’язано з тим, що зробити в Броварах паспорт стане простіше, читайте у нашому матеріалі.

Відповідно до рішення Броварської міської ради  від 21.06.2018р. «Про оптимізацію структури виконавчих органів Броварської міської ради Київської області», в структурі виконавчих органів з’явилося окреме управління «Прозорий офіс» (на базі Центру надання адміністративних послуг). Наразі «Прозорий офіс» є одним із найбільших управлінь виконкому, що надає понад 100 адміністративних послуг та має неабиякий попит серед населення міста.

За вимогою законодавства, однією з послуг ЦНАПу має бути послуга із прийому та видачі ІД-картки громадянина України та біометричних паспортів. Наразі цю послугу надає виключно Броварський районний відділ Центрального міжрегіонального управління ДМС у м. Києві та Київській області (відомий як «паспортний стіл») за адресою м. Бровари, бул. Незалежності, 3. Але усі, хто звертався до цієї установи протягом минулого року, стикався з багатомісячними очікуваннями на прийом документів та їх виготовленням. Особливо це стосується ІД-карток громадянина України. Такий ажіотаж пов’язаний із поступовою обов’язковою для усіх українців заміною паперових паспортів на ІД-картки. Враховуючи масштаб завдання, ажіотаж триватиме ще довго: наразі запис на прийом до «паспортного столу» вже на березень поточного року.

Тож на виконання вимог законодавства, а також із метою пришвидшення процесу отримання документів, у міському «Прозорому офісі» відкриється окремий відділ, який займатиметься прийомом документів та видачою ІД-карток і біометричних паспортів. Зауважимо, що виготовлятиме паспорти, як і раніше, Державна міграційна служба, яка електронною поштою оперативно отримуватиме з «Прозорого офісу» документи. Для організації роботи, міська рада орендувала 4 апарати для прийому та видачі документів. Станом на сьогодні,  йде інтенсивне як теоретичне, так і практичне навчання персоналу «Прозорого офісу» спеціалістами Державної міграційної служби.

Приємним бонусом цієї послуги є те, що 75% від зборів та платежів при оформленні документів йтиме в міський бюджет незалежно від місця реєстрації громадянина, який звернуся за послугою.  Нагадуємо, що звичайне виготовлення ІД-картки громадянина України коштуватиме, як і нині, 279 грн, термінове – 366 грн, звичайне виготовлення біометричного паспорту обійдеться в 557 грн, термінове – 820 грн.

Але для цього благого діла бракувало зручного приміщення. Тому в міській раді вирішили кілька служб перемістити. Відповідно до рішення виконкому від 04.02.2019 р., ТОВ «Броварська редакція газети «Нове життя» залишить своє «насиджене» місце і переїде в нежитлове приміщення площею 52,9 кв.м за адресою: вул. Гагаріна, 12, яке надано  редакції в оренду на 15 років.

Вул. Гагаріна, 12.

Центр соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, який останній час розміщувався на бульв. Незалежності, 2,  переїде у звільнене приміщення редакції  за цією ж адресою –  бульв. Незалежності, 2, що розташоване трішки далі.

Старе приміщення редакції “Нове життя”. Нове місце розташування Центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді

А на місці Центру соцслужб, який був відомий містянам як відділ реєстрації звернень громадян, і розміститься новий «паспортний стіл» «Прозорого офісу».

Місце, де розташується новий “паспортний стіл”

Правда, доведеться трохи зачекати, поки приміщення відремонтують, встановлять  апарати та забезпечать заходи безпеки, потрібні для такого закладу.

Що стосується «Нового життя», то у процесі реорганізації газети Броварська міська рада вийшла з числа її засновників, і наразі редакція – цілковито госпрозрахункове підприємство.

Ангеліна Козлова

Фото – авторки

Джерело: Трибуна Бровари