Зовнішній аудит «Укроборонпрому» має показати інвесторам нашу неупередженість та прозорість – Вадим Кодачигов

image
26 Червня 2019, 13:28
Поділитися:

«Ми розраховуємо на тісну співпрацю з НАТО, бо Україна – одна з небагатьох країн, яка має декілька видатних компетенцій. А зовнішній аудит необхідний, аби показати нашу неупередженість та прозорість інвесторам».

Про це в ефірі програми «Київ LIVE» телеканалу «Київ» заявив керівник підприємства з військових розробок, член ради волонтерів при Міноборони України  Вадим Кодачигов.

«Ми – одна з країн, яка має прямий воєнний контакт зі збройними силами Російської Федерації, тобто ми розуміємо, як з ними воювати. Ми виробляємо свою техніку і удосконалюємо її безпосередньо на передовій. А ще Україна – одна з небагатьох країн, яка зберегла свій конструкторський потенціал. Тобто в багатьох країнах є інженери, які можуть збирати техніку, ремонтувати, а от проектувати – ні. Це дуже висока компетенція. Варто нагадати, що найвидатніші танки були спроектовані саме у нас, в Україні», – зазначив Вадим Кодачигов.  

«На жаль, нині у нас є великий розрив поколінь. Проблема в тому, що ті конструктори, які працювали при Радянському Союзі, це люди, котрим 50-70 років і зараз новому уряду доведеться вирішувати питання щодо надання держзамовлення на підготовку кадрів, які зможуть забезпечити вже нове покоління розробок. Тож завдяки аудиту, ми хочемо показати інвесторам, що в нас є, що можемо запропонувати і дати можливість оцінити куди насправді вони вкладатимуть свої гроші», – зазначив експерт.

Нагадаємо, Кабінет міністрів України ухвалив рішення виділити 32,5 мільйона гривень на проведення міжнародного аудиту державного концерну «Укроборонпром». Фінансовий аудит діяльності «Укроборонпрому» за 2018 рік завершиться не раніше кінця цього року. Про це розповів новопризначений глава наглядової ради «Укроборонпрому» Айварас Абромавичус. Крім фінансового аудита Абромавичус планує провести ще й стратегічний аудит – «про те, що потрібно робити далі». 

Читайте також: На Харківщині успішно випробували станцію радіоелектронної боротьби

Читайте також: «Житомирський бронетанковий завод» призупинив випуск корпусів БТР-4

Джерело: Новини — Київ TV — Київ TV