Зовнішня реклама в Броварах: хто отримав дозволи на її розміщення?

image
22 Лютого 2019, 18:10
Поділитися:

20 лютого в приміщенні Броварської міської ради відбулось засідання інвестиційної ради міста. На порядок денний засідання було винесено 7 питань, які стосувались встановлення пріоритету на розміщення реклами.

Першим було розглянуто звернення ФОП «Львов О.П.» щодо встановлення двох холдерів за адресами вул. Я.Мудрого, 38 та вул. Київської 157.

Холдер – зовнішня рекламна конструкція, що кріпиться на стовпах та дозволяє проводити адресно-вказівну рекламу.

Оскільки розміщення холдерів планується на опорах електропостачання, інвестиційна рада прийняла позитивне рішення «за умови погодження з ПАТ «Київобленерго».

ФОП  «Бугера А.В.» звернувся за дозволом на розміщення трьох банерів за адресою вул. Короленка, 78. Фактично  банери вже розміщено і підприємець намагається узаконити об’єкти реклами, тож повідомив присутніх, що сплатив за порушення штраф. Утім, за словами начальника інспекції та контролю  Богдана Мельниченка,  до об’єкту та його діяльності є зауваження, тому представники управління найближчим часом планують вийти на перевірку. За таких обставин  члени інвестиційної ради прийняли рішення зняти питання для подальшого вивчення.

ТОВ «Амеда Бровари» звернулось за погодженням встановлення стели по вул. Київській, 286 та трьох вивісок на фасаді будівлі по вул. Чорновола, 6. Члени інвестиційної ради погодили рекламу на фасаді будівлі, але  в частині встановлення стели – відмовили, оскільки вважають встановлення подібних рекламних об’єктів на центральній вулиці Броварів недоречним.

По  бульв. Незалежності, 13 ФОП «Глущенко Ю.О.» бажає розмістити рекламні вивіски на фасаді будівлі. Оскільки  рекламні об’єкти фактично вже встановлено без дозвільної документації, пропозицією інвестиційної ради було погодити розміщення реклами за умови сплати штрафних санкцій до міського бюджету. Таку пропозицію було підтримано одноголосно.

Наступним присутні розглянули питання розміщення стели по вул. Гагаріна , 26. Мова йде про відомий у Броварах ресторанний комплекс ТОВ «Чарівна тайстра», власником якого є  Віктор та Олена Рєзніки. Власне, через родинні стосунки з власниками закладу, заступник міського голови та член інвестради за сумісництвом Олександр Рєзнік заявив про конфлікт інтересів при розгляді цього питання. Як виявилось, стела встановлена законно і давно, втім термін договору вже сплив, хоча орендар продовжує до цього часу сплату за оренду по договору пріоритету. Рішення дорадчого органу було одностайним і на користь підприємців.

Броварська міська партійна організація «Всеукраїнське об’єднання «Батьківщина» в особі її голови Бориса Дудка звернулась за погодженням на розміщення 4-х штендерів по вул. Гагаріна, 26 та на розі вул. Гагаріна і Героїв УПА для інформування мешканців стосовно розміщення нового штабу партійної організації за вищезгаданою адресою. За виключенням двох членів інвестради, ВО «Батьківщина» отримала рекомендацію дорадчого органу щодо розміщення своїх рекламних об’єктів.

Останнім питанням порядку денного засідання був розгляд звернення депутата Київської обласної ради Олега Іваненка щодо розміщення банера на фасаді МКЦ «Прометей». Звернення викликало дискусії серед присутніх стосовно кваліфікації змісту рекламного банера (чи то політична реклама чи ні – ред.) і доцільності чи законності її розміщення на фасаді будівлі, що належить до комунальної власності. Відтак, присутні вирішили зняти питання з порядку денного для детального вивчення.
Докладніше про засідання інвестиційної ради 20.02.2019 року можна переглянути на відео.

Джерело: Трибуна Бровари