Зону мотузкового містечка в парку «Перемога» виграла фірма, де минулого року травмувалася дитина

image
10 Липня 2019, 20:55
Поділитися:

9 липня виконком міської ради затвердив черговий протокол засідання конкурсної комісії на надання права суб’єктам підприємницької діяльності на розміщення та облаштування об’єктів торгівлі, сезонних об’єктів сфери послуг, відпочинку та розваг на території парку «Перемога». За результатами конкурсу, об’єкт №26 – «Зона мотузкового парку» – виграло ТОВ «Скайпарк».

Як вказано в протоколі засідання конкурсної комісії, участь у конкурсі взяло лише одне підприємство – ТОВ «Скайпарк», яке й стало переможцем, набравши 100 із 100 балів.

До 18 липня товариство має укласти із КП «Бровари-Благоустрій» договір на право розміщення свого об’єкта у парку «Перемога», а також усунути невідповідності конкурсної пропозиції умовам конкурсу. Зокрема, надати в КП схему розміщення мотузкового містечка в парку із зазначенням розмірів та привести в належний стан прилеглу територію.

Згідно з договором, підприємство має сплачувати за оренду території парку 8500 грн/місяць.

Нагадаємо, 14  квітня минулого року в  парку «Перемога» у мотузковому містечку «Скайпарк» через відкручений талреп обірвався трос і травмувався 8-річний хлопчик. На щастя, обійшлося без особливих травм. За даним фактом поліція відкрила кримінальне провадження за ч. І ст. 271 ККУ (порушення вимог законодавства про охорону праці). При цьому директор товариства причиною відкрученого елементу, яким трос кріпиться до дерева, назвав «причетність сторонніх людських рук».

Під час оперативної наради 23 квітня 2018 р. міський голова Ігор Сапожко повідомив про створення комісії задля перевірки «Скайпарку». Згодом комісія виявила у мотузковому містечку не належний щоденний огляд майданчика та факт розпущених карабінів.

На підставі цього міський голова дав вказівку керівництву КП «Бровари-Благоустрій» протягом двох днів розірвати із фірмою договір без будь-яких очікувань висновків від Державної служба України з питань праці. У день отримання доручення, власникам «Скайпарку» комунальники направили лист про розірвання договору в односторонньому порядку. А вже через рік конкурсна комісія визначила ТОВ «Скайпарк» переможцем конкурсу з правом розміщувати та облаштовувати в центральному парку міста об’єкт відпочинку та розваг «Мотузкове містечко».

На запитання журналістів «Трибуни», як так трапилося, що скасували розпорядження мера (Ігор Сапожко наразі у відпустці – авт.), голова конкурсної комісії Григорій Голубовський повідомив, що перевірка Державної служба України з питань праці надала акти відповідності та готовності цього мотузкового містечка до роботи, тож відмовити підприємству в участі у конкурсі не мали права. До того ж, повідомив начальник юридичного відділу міської ради Олександр Каштанюк, угода на провадження підприємницької діяльності в товариства була до жовтня 2018 р., а потім місто відмовило їм у подовженні угоди на наступний сезон, позаяк товариство мало поновити всі документи. Лише після поновлення документів «Скайпарк» і взяв участь у конкурсі.

Однак наявність всіх дозвільних документів (вони були й минулого року під час інциденту) не є гарантією того, що працівники мотузкового містечка виконуватимуть свою роботу відповідально і надалі не станеться подібного інциденту.

Нагадаємо, 2 квітня 2019 р. виконком прийняв рішення «Про впорядкування розміщення об’єктів торгівлі, сезонних об’єктів сфери послуг, відпочинку та розваг на території парку «Перемога» та затвердив схему їх розміщення. А також члени виконкому затвердили Положення про проведення конкурсу на надання права суб’єктам підприємницької діяльності на розміщення та облаштування об’єктів торгівлі, сезонних об’єктів сфери послуг, відпочинку та розваг та території парку «Перемога». Вже відбулося чотири конкурси, де «розіграно» в парку 26 зон.

Зазначимо, що всі виручені кошти від надання права на розміщення та облаштування об’єктів торгівлі, сезонних об’єктів сфери послуг, відпочинку та розваг на території парку «Перемога» підуть на облаштування парку, пообіцяв міський голова.

Фото – авторки

Джерело: Трибуна Бровари