Зона барбекю та шашликів у центральному парку змістилася

image
30 Травня 2019, 20:51
Поділитися:

Раніше визначена на схемі об’єктів торгівлі, сезонних об’єктів сфери послуг, відпочинку та розваг зона барбекю та шашликів у парку «Перемога» змінилася. Тепер вона не зачіпає території  єврейського кладовища.

29 травня виконком міської ради  затвердив другий протокол засідання конкурсної комісії, який надає право підприємцям-переможцям розміщувати та облаштовувати об’єкти торгівлі, сезонні об’єкти сфери послуг, відпочинку та розваг на території парку «Перемога». Цього разу визначено два переможці, які  провадитимуть підприємницьку діяльність: у зоні прокату велосипедів й інших механізованих засобів пересування та у зоні барбекю і шашликів.

24 квітня 2019 р. виконком міської ради затвердив  перший протокол засідання конкурсної  комісії на надання права суб’єктам підприємницької діяльності розміщувати та облаштовувати об’єкти торгівлі, сезонні об’єкти сфери послуг, відпочинку та розваг на території парку «Перемога». Згідно з протоколом, перемогу в конкурсі, де було виставлено  21 об’єкт, здобули 9 підприємств. Фаворитом стало ТОВ «Майстерня смаку «Всі свої», яке отримало право розміщувати в парку найбільше своїх об’єктів – 9.  Як з’ясувалося, власник ТОВ «Майстерня смаку «Всі свої» – Сдобняков Дмитро В’ячеславович – син Клавдії Сдобнякової, багаторічної і незмінної радниці міського голови Ігоря Сапожка.

Тоді члени конкурсної комісії зняли з розгляду два об’єкти. Один із них стосувався об’єкту №12 – «Зони барбекю та шашликів», позаяк, згідно із планом, об’єкт зачіпав територію єврейського кладовища.

Під час останнього засідання члени виконкому повідомили, що наразі в схему внесено зміни і зона барбекю та шашликів  розташовуватиметься «ближче до вул. Грушевського».

Згідно з протоколом засідання комісії від 25 травня 2019 р., по об’єкту №12 «Зона барбекю та шашликів» була лише одна пропозиція від  ФОП «Джіаноні Олена Іванівна». Власне, цього підприємця, якому комісія нарахувала 100 балів із ста, і визнано переможцем із вартістю оплати за договором 5 000 грн/міс. та з обов’язковим виконанням конкурсних пропозицій.

По об’єкту №13 «Прокат велосипедів та інших механізованих засобів пересування» було три пропозиції: від ФОП «Опалько Т.В.», який набрав у конкурсі 86 балів, ФОП «Гнєзділов О.В.» – 49 балів та ФОП «Бова Олег Володимирович» – 90 балів. Останнього, із вартістю оплати в місяць 5500 грн та обов’язковим виконанням конкурсних пропозицій, і визнано переможцем.

Нагадаємо, у першому конкурсі право надавати послуги з прокату велосипедів та інших механізованих засобів пересування  виграло ще два товариства : ФОП «Ткачук Ю.М» (об’єкт №15 –  вартість плати за місце за договором  – 3 500 грн/міс.)  та ТОВ «Майстерня смаку «Всі свої». Безпосередньо останнє товариство виграло конкурс на провадження підприємницької діяльності з прокату велосипедів та інших механізованих засобів одразу на двох об’єктах –  №14 (2 170 грн/міс.) та №16 (2170 грн/міс.).

На об’єкт №17 «Зона розміщення атракціонів» конкурсних пропозицій не надійшло, тож це питання конкурсна комісія з розгляду зняла і вирішила провести конкурс повторно. Під час першого засідання цей об’єкт також було знято з розгляду на допрацювання, позаяк схемою розміщення об’єктів не визначено чітких меж для розміщення атракціонів.                     

Нагадаємо, 2 квітня 2019 р. виконком прийняв рішення «Про впорядкування розміщення об’єктів торгівлі, сезонних об’єктів сфери послуг, відпочинку та розваг на території парку «Перемога» та затвердив схему їх розміщення. А також члени виконкому затвердили Положення про проведення конкурсу на надання права суб’єктам підприємницької діяльності на розміщення та облаштування об’єктів торгівлі, сезонних об’єктів сфери послуг, відпочинку та розваг та території парку «Перемога». Згідно з Положенням, одним із найважливіших критеріїв для визначення переможця є найвигідніша (найбільша) плата за договором, а  також актуальність для парку  асортименту товарів чи послуг, зовнішній вигляд об’єкта та готовність підприємця облаштувати прилеглу територію, створити додатковий функціонал об’єкта  та проводити заходи соціальної спрямованості. По кожному із 3 критеріїв конкурсна комісія, на чолі з радником міського голови Григорієм Голубовським, виставляє бали. Відповідно, переможцем стає учасник із найбільшою їх  кількістю.

Джерело: Трибуна Бровари