Знищив санаторій «Журавушка» в Пухівці: правоохоронці затримали орендаря | Трибуна

image
7 Серпня 2020, 12:06
Поділитися:

Слідчі поліції під керівництвом столичної прокуратури затримали та доставили до суду для обрання запобіжного заходу директора комерційної структури. Чоловіка підозрюють у незаконному знищенні об’єкту державної форми власності  – санаторію «Журавушка» в Пухівці – та завданні збитків на суму 20 млн грн. Про це повідомляє пресслужба прокуратури Києва.

Як зазначають правоохоронці, у квітні цього року вказаній особі повідомили про підозру за ч. 5 ст. 191 Кримінального кодексу України – за «привласнення, розтрату майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем» в особливо великих розмірах.

Як ідеться в повідомленні прокуратури, справу порушили за фактом незаконного демонтажу та руйнування цілісного майнового комплексу в Пухівці. У 2008 році його передали підприємству в довгострокову оренду за умови повернення державі після закінчення строку договору. На території комплексу тоді функціонував санаторій «Журавушка» та дитячий табір.

Опубліковано Прокуратура міста Києва Четвер, 6 серпня 2020 р.

Слідство встановило, що починаючи з серпня 2017 року по теперішній час орендар незаконно, без відома та погодження державних органів, зруйнував майно. Проведені експертизи встановили збитки державі на суму близько 20 млн грн.

У зв’язку з тим, що після повідомлення про підозру підприємець почав переховуватися від правоохоронних органів, його оголосили в розшук, отримавши дозвіл на затримання для доставлення до суду з метою обрання запобіжного заходу.

Правоохоронці встановили перебування підозрюваного та затримали його. Наразі вирішують питання про обрання йому запобіжного заходу, ідеться в повідомленні прокуратури.

Досудове розслідування в кримінальному провадженні здійснює слідчий Голосіївського УП ГУНП у м. Києві при оперативному супроводженні Служби безпеки України, вказують правоохоронці.

Фото – Прокуратура Києва

Читайте також

Розкрадання газу? На алюмінієвому заводі в Броварах правоохоронці вилучили газовий лічильник
Прокуратура назвала підозрюваних у розкраданні 7 млн грн на капремонті парку «Перемога»
COVID-19: на Київщині спалахнув багатомільйонний корупційний скандал

Перегляди публікації:
0

Джерело: Трибуна – Бровари