Знищити вірус: правильна дезінфекція автомобіля

image
1 Квітня 2020, 18:47
Поділитися:

Носієм коронавірусу може бути не лише людина, але й будь-який предмет, різноманітна поверхня, а також особистий автомобіль. Саме тому регулярна дезінфекція авто є необхідною, при цьому потребує небагато часу.

Як правильно продезінфікувати свій автомобіль, не зашкодивши делікатним матеріалам салону, розповідає фаховий портал Motor Media Review.

Для початку необхідно визначитися з дезінфікуючими засобами. Хоч спирт, гас і ацетон можуть вбити небезпечні мікроорганізми, та при цьому можуть зіпсувати поверхні дорогих матеріалів у салоні. Тому найпростішим і безпечним засобом вважається тепла вода з милом.

Потрібно зробити відповідний розчин і старанно протерти ним рульове колесо, рукоятки дверей, важіль перемикання передач, підлокітники, сонцезахисні козирки, сенсорний екран і всі кнопки управління різними системами в машині. Після такої дезінфекції важливо провітрити салон автомобіля, – радять водіям.

Ще дієвим засобом для боротьби з мікробами може стати чистка і заміна фільтра системи кондиціонування.

На зовнішніх поверхнях автомобіля вірус тримається також. Тому при активному користуванні машиною слід знезаражувати хоча б ті місця, яких часто торкаються руки.

Якщо в період карантину водій возить пасажирів, то варто наполягати, щоб вони вдягали захисні маски – це знизить ймовірність потрапляння у салон вірусу через рот і ніс хворого.

Будьте постійно у курсі подій, якими живе столиця – підписуйтесь на канал “Вечірнього Києва” у Telegram та Facebook.

Джерело: Вечірній Київ