Знищення Радипередавального центру в Броварах: поліція закрила справу і зняла підозри

image
14 Травня 2019, 11:51
Поділитися:

Національна поліція закрила кримінальне провадження щодо захоплення земельної ділянки і знищення Радіопередавального центру в Броварах Київської області.

Про це йдеться у відповіді Генеральної прокуратури на запит «Українських Новин».

Зазначено, що Головним слідчим управлінням Національної поліціїпроводилося досудове розслідування справи про захоплення в 2013 році земельної ділянки площею 115 га і знищення стратегічного підприємства – Радіопередавального центру в Броварах, вартістю близько 120 млн гривень.

Підозри були висунуті юристам і адвокатам Анатолію Гуньку, Тарасу Лавриненку, Ігорю Калиниченку, а також колишньому виконувачу обов’язків Держгеокадастру в Київській області Станіславу Губіну, екс-арбітражному керуючому і директору Радіопередавального центру Сергію Буличову, екс-голові Держспецзв’язку Геннадію Рєзникову і колишньому в.о. керівника Концерну радіомовлення, радіозв’язку та телебачення (КРРТ) Костянтину Захаренку.

Правоохоронці підозрювали їх за ч. 1 ст. 255 (створення злочинної організації), ч. 4 ст. 28 ч. 5 ст. 191 (заволодіння чужим майном шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем, скоєне в особливо великому розмірі у складі злочинної організації), ч. 4 ст. 28 ч. 2 ст. 364 (зловживання владою або службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки, скоєному в складі злочинної організації), ч. 4 ст. 28 ч. 3 ст. 209 (легалізація (відмивання) доходів, одержаних злочинним шляхом, скоєному в особливо великому розмірі у складі злочинної організації) Кримінального кодексу.

“20.03.2019 прийнято рішення про закриття кримінального провадження щодо вищевказаних підозрюваних … в зв’язку з не встановленням достатніх доказів для доведення їхньої вини в суді та вичерпанням можливості їх отримати”, – сказано у відповіді Генпрокуратури.

Будівництво Броварського радіопередавального центру почалося в 1931 році. Центр складався з 2-х веж-антен і 10 малих радіо-експериментальних веж, найвища з них була 260 метрів. Радіоцентр, крім передачі метеозведеннь, забезпечував зв’язок з риболовецькими кораблями в Індійському і Атлантичному океанах. В 1972-1973 роках на об’єкті побудували ще одну технічну будівлю та змонтували новий потужний передавач “Борей” з антеною .

Потужності радіовеж і передавального центру входили в мобілізаційний план держави на випадок війни чи надзвичайної сітуаціі. Передавачі радіоцентру могли здійснювати радіомовлення на довгих хвилях по всій території України.

В 2013 році Радіопередавальний центр був демонтований, а земельні ділянки – продані підприємствами бізнесмена Віктора Поліщука.

Як повідомляли Українськi Новини, в березні 2018 року правоохоронці затримали 7 осіб за підозрою в захопленні земельної ділянки державного підприємства “Радіопередавальний центр” в Київській області. 5 з них були арештовані, ще 2 – відправлені під домашній арест.

Джерело: https://atbrovary.org RSS feed