Знову черги: на паспорти та ID-карти у червні виник ажіотаж

image
14 Червня 2019, 15:52
Поділитися:

У київських Центрах надання адміністративних послуг спостерігається ажіотаж на виготовлення біометричних закордонних паспортів та паспортів громадянина України у вигляді ID-карти. У червні кількість бажаючих замовити документи зросла на 23%. Відвідувачів так багато, що у ЦУНАПах знову виникли черги. Чиновники пов’язують підвищення попиту з очікуваним у липні подорожчанням оформлення документів.

Про це під час розширеного засідання Колегії КМДА повідомила директор Департаменту (Центру) надання адміністративних послуг Наталія Шамрай.

– Здорожчання вартості ID-карти спричинило зростання кількості звернень до ЦНАПів у червні на 23%, – розповіла вона.

За словами директора Департаменту, збільшення кількості відвідувачів спровокувало також сезонне зростання попиту на закордонні паспорти.

– Маємо сезонне збільшення попиту на оформлення закордонних паспортів, у зв’язку з чим є тенденція до утворення черг, – відзначила Наталія Шамрай.

Загалом з початку дії безвізового режиму з ЄС, починаючи з червня 2017-го року, Центрами надання адміністративних послуг у Києві було видано 300 тисяч закордонних біометричних паспортів.

Нагадаємо, з 1 липня вартість оформлення зросте для закордонних паспортів на 124,68-223,68 грн, а паспортів громадянина України у вигляді ID-карти – на 66-105 грн.

«Вечірній Київ» завжди поруч – в Telegram і Facebook!

Джерело: Вечірній Київ