Знайти роботу активно допомагає сектор рекрутингу в центрі зайнятості, – Максим Вітер

image
16 Лютого 2019, 19:33
Поділитися:

Уже два тижні в броварському центрі зайнятості працює новий підрозділ – сектор рекрутингу. Структурна одиниця спеціалізується на допомозі в пошуку персоналу для броварських працедавців. Установа таким чином змінює спеціалізацію діяльності через тенденції в регіоні та Україні загалом, адже раніше головною проблемою було знайти роботу для безробітних. Про це «Трибуні Бровари» розповів Максим Вітер, очільник Броварського міськрайонного центру зайнятості.

Як зазначив Максим Вітер, специфікою нового підрозділу є пошук і підбір персоналу для роботодавця. Причому шукають головно серед місцевих безробітних, однак також активно долучають і безробітних із інших регіонів – перш за все з Київщини. Іще раніше в установі налагодили співпрацю з пошуком «робочих рук» на Чернігівщині – ця робота теж триває.

Керівник центру зайнятості вказує, що новий підрозділ активно використовує загальну інформацію на ринку праці. Тобто, якщо ви колись шукали роботу через службу, за останні 2-3 роки залишили резюме, у центрі зайнятості можуть через рік-два зателефонувати, щоби запропонувати іншу роботу.

Максим Вітер розповідає, що сектор рекрутингу не гребує пошуком персоналу в сучасних пошукових базах вакансій у Інтернеті. Для активного залучення до роботи використовують різні способи: від співпраці з іншими структурами до пошуку інформації через «сарафанне радіо».

Керівник броварського центру зайнятості зазначає, що створення такого підрозділу стало необхідністю через тенденції останніх років: збільшується кількість вакантних посад і зменшується число зареєстрованих безробітних. Це пов’язано і з демографічною ситуацією (зменшенням кількості населення), і з міграційними процесами (виїздом робочої сили за кордон). Так, за останні два роки 63 – 66 % шукачів роботи працевлаштувалися, не встигши отримати статус безробітного.

Максим Вітер

На сьогоднішній день нашим основним роботодавцям у Броварах і районі не вистачає робочих рук, – каже Максим Вітер. Тож центр зайнятості змушений змінювати спеціалізацію, наслідком чого і стало створення нового структурного підрозділу. Керівник установи вказує, що це є перший такий центр на Київщині. Однак потреба організовувати системну роботу з рекрутингу вже назріла.

Максим Вітер розповідає, що наразі в секторі працює три людини. Нових працівників до нього не наймали – забрали двох спеціалістів із відділу роботи з роботодавцями та одного спеціаліста відділу роботи із працевлаштування. Адже для роботи в секторі необхідний досвід роботи у відповідних сферах.

Керівник броварського центру зайнятості також розповідає, що профільною освітою для спеціалістів із «людських ресурсів» є психологічна. Тому працівників сектору, які її не мають, уже запланували відправити на додаткове навчання для здобуття такої освіти як другої.

Нагадаємо, станом на 12 лютого в центрі зайнятості зареєстровано 618 безробітних, а наявних вакансій – 430. На цей час у Броварах та районі бракує зоотехніків, інженерів, енергетиків, комірників, комплектувальників, малярів, машиністів екскаваторів, прибиральників, птахівників, слюсарів, трактористів, фахівців із фізичної реабілітації і юристів.

Джерело: Трибуна Бровари