Знайшли спосіб: дороги столиці врятують від перевантажених машин

image
29 Липня 2019, 07:48
Поділитися:

Київські дороги рятуватимуть від перевантажених фур. Міська влада домовилася із представниками Державної служби України з безпеки на транспорті про спільну роботу на столичних комплексах вагового контролю. Про це повідомив перший заступник голови КМДА Микола Поворозник, інформує прес-служба КМДА.

Досить тривалий час забезпечити повноцінну роботу усіх вагових комплексів нам не вдавалося через відсутність представників Укртрансбезпеки. Проте наразі ми досягли домовленості – до вагових комплексів закріплено працівників Укртрансбезпеки, і з 23 липня 2019 року вони всі працюють на повну потужність. За цей короткий період часу зважено 347 машин, із них 31 авто з перевищенням ваги. Впевнений, що спільна співпраця допоможе зберегти дороги міста та скоротить витрати з міського бюджету на їх ремонт, – підкреслив Микола Поворозник.

Зважування одного транспортного засобу займає 5 хв.

 -Загалом у столиці працюють 5 вагових комплексів, які придбано за кошти міського бюджету для запобігання руйнування автомобільних доріг, відповідно – зменшення обсягу коштів для їх ремонту. Тут у цілодобовому режимі працюють 23 інженери-інспектори комунального підприємства «Центр організації дорожнього руху», які пройшли фахове навчання, – розповів Микола Поворозник.

За його словами, наразі існує правовий вакуум у питанні здійснення габаритно-вагового контролю на вулицях і дорогах міст та інших населених пунктів. Органи місцевого самоврядування позбавлені можливості реального впливу на запобігання та недопущення руйнування доріг, власниками яких вони є.

-Тож разом із працівниками Центру організації дорожнього руху контроль автомобільного транспорту мають здійснювати працівники Укратрансбезпеки, до повноважень якої входить здійснення габаритно-вагового контролю на автомобільних дорогах загального користування, – пояснив Микола Поворозник.

До слова, від початку 2019 року на столичних комплексах вагового контролю здійснено 2 284 зважувань транспортних засобів та виявлено 92 порушення

 

Дивіться красиві відео та цікаві репортажі на нашому каналі в Youtube!

Джерело: Вечірній Київ