Знакову, добру традицію започатковано у Фастові – у місті розпочато історію кадетства

image
15 Жовтня 2020, 10:06
Поділитися:

Цей день вихованці спеціалізованого класу військово-спортивної спрямованості та патріотичного виховання ФНВК «Загальноосвітня школа І-ІІІ ст. № 7- ЦВПВ «Гарт» запам’ятають надовго, адже 14 жовтня – у День захисника України вони стали справжнісінькими кадетами. За присутності громадськості міста, батьків, військовослужбовців та представників козацтва вони дали клятву на вірність Вітчизні, завжди високо нести почесне звання кадета, ніде і ніколи не зганьбити честі рідного навчального закладу і отримали шеврони спеціального зразка з рук міського голови М. Нетяжука та свого наставника.

Специфікою навчання у кадетському класі є наявність не лише класного керівника, а й офіцера – вихователя. Клас працює над такими напрямами: військово-прикладний, спортивно-туристичний, суспільно-історичний та виконання загальноосвітньої програми і гурткових занять.  На вступ мають право діти, які закінчили четвертий клас і здатні за станом здоров’я навчатись  у класі військово-спортивного спрямування та бажають продовжити навчання  у ліцеях, а в подальшому у вищих навчальних закладах Збройних Сил України.

На новачків, як на перших у місті кадетів, покладається ще й особлива відповідальність. Як зазначив у вітальному слові міський голова, від їхнього старання, працелюбності й успіхів залежить отримання НВК статусу ліцею.

Звичайно, не всі вихованці рою «Кадети» згодом стануть військовими. Але справжніми патріотами України, справжніми громадянами із активною позицією виростуть обов’язково.

Джерело: Сайт Міської Ради міста Фастів