Знадобиться щонайменше 800 млн $: в Україні побудують другий літак “Мрія”

image
21 Травня 2022, 15:44
Поділитися:

В Україні планують побудувати новий літак “Мрія”. Про це заявив президент України Володимир Зеленський під час онлайн-зустрічі з українськими студентами.

За його словами, новий літак присвятять пам’яті загиблих на війні пілотів, зокрема й тих, які загинули, обороняючи Маріуполь.

Побудувати “Мрію” заради пам’яті героїв — правильна державна позиція, — наголосив Володимир Зеленський.

Президент розповів, що ідея побудувати другий екземпляр літака була ще до війни. За тодішнім підрахунком, це б коштувало 800 млн доларів.

Втім, тоді на ще одну модель літака грошей не знайшли, але наразі це питання не грошей, а амбіцій та іміджу держави, підкреслив Зеленський.

До нас звертався “Укроборонпром”, колектив “Антонова”. Це питання іміджу нашої держави та всіх загиблих чудових професійних льотчиків, які загинули на цій війні, — сказав Володимир Зеленський.

Нагадаємо, що через безперервні бойові дії був знищений легендарний найбільший літак у світі АН-225 “Мрія” українського виробництва. Він був гордістю підприємства “Антонов”, держави та українців. Його знищення стало ударом не лише для підприємства “Антонов”, а й для мирних громадян України й всієї світової спільноти.

Відновити “Мрію” можливо, але на це потрібен час – літак необхідно перепланувати.

Також ми розповідали, що в ДП “Антонов” дали пояснення, чому “Мрія” лишилась в Гостомелі.

Це наш Telegram. Приєднуйтеся до нашої спільноти, аби разом наближати перемогу. Там ми швидко публікуємо найважливіші новини

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію

Джерело: Новини Киева – головні і актуальні Киевские
новини сьогодні на 44.ua