Змінити місце голосування стало простіше

image
4 Липня 2019, 17:08
Поділитися:

Дивитись відео на сайті

Змінити місце голосування на позачергових парламентських виборах стало простіше, ніж це було декілька місяців тому на виборах Президента – більше не потрібно пред’являти довідку з місця роботи чи навчання або документи, які засвідчують факт проживання не за місцем реєстрації. Достатньо прийти до органу, який веде реєстр виборців, із паспортом. Про це в коментарі ITV повідомила начальник відділу ведення Державного реєстру виборців Ірпінської міської ради Олена Стадухіна.

Люди, які нещодавно отримали громадянство, можуть пред’явити тимчасове посвідчення громадянина України, а військові – посвідчення військовослужбовця або військовий квиток. Заява про тимчасову зміну місця голосування подається лише особисто. Причину цього кроку, хоча й без підтверджуючих документів, пояснити вже ж доведеться – вона має бути вказана в заяві.  

«Приходите до нас із паспортом, пишете заяву, і ми допомагаємо підібрати дільницю, де вам буде зручно проголосувати, – розповіла Олена Стадухіна. – Якщо ж ви зареєстровані тут і хочете кудись поїхати (наприклад, на відпочинок) – так само потрібно прийти з паспортом, написати заяву, і ми допоможемо підібрати дільницю, найближчу від того місця, де ви будете перебувати».

Олена Стадухіна
зауважила, що виборець, який голосуватиме не в тому окрузі, в якому зареєстрований,
отримає на дільниці лише один бюлетень – для голосування у
загальнодержавному виборчому окрузі
(за партію).

Вона також
нагадала, що зміна місця голосування можлива лише до 15 липня. В Ірпені це
можна зробити за адресою: вул. Шевченка, 2а (міська рада), 4-й поверх, каб. №69
і №70. У робочі дні відділ працює з 8.00 до 17.00 (перерва з 12.00 до 13.00). Також
заяви прийматимуть і у вихідні – 13 і 14 липня – з 9.00 до 14.00.



Джерело: ITV