Зміна статусу пункту пропуску «Вільча» – це розвиток економіки та туристичного потенціалу Київщини

image
16 Вересня 2019, 23:15
Поділитися:

Голова Київської обласної державної адміністрації Михайло Бно-Айріян провів робочу нараду щодо перспектив надання міждержавному пункту пропуску «Вільча-Олександрівка» статусу міжнародного.

Присутні обговорили питання щодо фінансового забезпечення проектування та проведення підготовчих робіт з будівництва пункту пропуску через державний кордон, техніко-економічне обґрунтування, відведення земельної ділянки для будівництва оновленого пункту пропуску та стан виконання робіт з ремонту автомобільних доріг Р02 Київ-Іванків-Овруч та Т-10-35/Р-02 – станція Вільча – КПП «Вільча-Олександрівка». Зокрема, презентували типовий проект пункту пропуску для автомобільного сполучення.

«Ми їздили на пункт пропуску «Вільча-Олександрівка» та дивилися як там все облаштовано. Однозначно, розбудова існуючого пункту та надання міжнародного статусу призведе до значного економічного ефекту, поглиблення міжнародного зв’язку та сприятиме розвитку туристичної галузі. Сьогодні я хочу почути ваші пропозиції», – звернувся до присутніх Михайло Бно-Айріян.

Зокрема, очільник області наголосив, що проблемне питання щодо міждержавного пункту пропуску «Вільча-Олександрівка» буде піднято на зустрічі президента України Володимира Зеленського з президентом Білорусі Олександром Лукашенко в жовтні.

За результатом обговорень голова Київської ОДА надав доручення ініціювати звернення до Кабінету Міністрів України з обґрунтованими пропозиціями щодо вирішення комплексу питань, пов’язаних з наданням статусу міжнародного пункту пропуску «Вільча-Олександрівка».

(function(d, s, id) {
var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0];
if (d.getElementById(id)) return;
js = d.createElement(s); js.id = id;
js.src = “http://connect.facebook.net/ru_RU/sdk.js#xfbml=1&version=v2.6”;
fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs);
}(document, ‘script’, ‘facebook-jssdk’));

Джерело: Новини – Київська обласна державна адміністрація