Зміна руху транспорту на «Лісовій» спричинила затори і тисняву. Так буде завжди? ФОТО

image
29 Липня 2019, 20:09
Поділитися:

У ніч із п’ятниці на суботу на станції метро «Лісова» змінили схему руху столичного пасажирського транспорту. Тепер частина київських маршруток висаджує пасажирів там, де і броварські. Такі зміни спричинили затори на трасі з боку Броварів та безпосередньо біля метро. Маршрутки висаджують пасажирів із двох смуг руху, причому навіть після години пік. Поліція та комунальники тим часом штрафують легкові автівки за неправильне паркування, щоби розчистити дорогу. Деталі та обставини з’ясували журналісти «Трибуни Броварів».

Сьогодні близько 9:00 «тягнучка» на Броварському проспекті почала утворюватись уже біля «Леруа Марлен». Маршрутці знадобилось хвилин 10, щоби подолати цей шлях до станції метро «Лісова».

Про перенесення зупинок київських маршруток і автобусів стало відомо ще тиждень-два тому – саме тоді місцеві жителі помітили деякі нові вказівники громадського транспорту. Сьогодні їх побільшало.

Частину кінцевих зупинок київських маршруток перенесли на Броварський проспект – саме туди, де висаджують пасажирів маршрутки «Бровари–Київ». Тепер сюди возитимуть людей із Троєщини, Райдужного та Лісового масивів столиці

На “Лісовій” розвішана нова схема руху столичного транспорту

У цьому проїзді також влаштовано зупинки громадського транспорту, який тепер змушений буде рухатися, зокрема, Броварським проспектом

На повну нова схема руху запрацювала лише в суботу, 27 липня. Саме тоді будівельники загородили зеленим парканом розворотне кільце для громадського транспорту в бік Лісового масиву і величезну територію довкола нього.

З боку обох виходів із метро у бік вул. Кубанської України вже не пройти як раніше. Новий вихід

Біля старого виходу з “Лісової”

За парканом уже тривають підготовчі роботи

А там, де було перегороджено раніше, давно ведеться будівництво

Зранку на Броварському проспекті працювала поліція та київські комунальники. Вони активно виписували штрафи припаркованим тут легковим автівкам. Порушення – ч. 3 ст. 122 КУпАП, сума штрафу – 510 грн.

Інспектор Сергій Крицький із щойно виписаним штрафом за неправильне паркування

Як розповів інспектор Сергій Крицький, із 27 липня між двома виходами зі станції метро паркуватися заборонено, про це свідчать нові знаки, встановлені перед новим виходом із «Лісової».

Нові знаки перед станцією метро “Лісова”

Окрім штрафів, комунальники пообіцяли застосовувати й евакуатори. Принаймні одну таку машину ми побачили на під’їзді до місця затору.

Водночас майже через три години, близько 11:30, маршрутки продовжували ставати у два ряди.

Протягом усього ранку в два ряди паркувались і висаджували пасажирів як київські маршрутки, так і броварські «офіційні» та «нелегальні» перевізники, а також водії приватних автівок.

Зі слів начальника відділу організації дорожнього руху та паркування департаменту транспорту Київської міської державної адміністрації Антона Єрофєєнкова, така схема руху не тимчасова, адже ТОВ «ЖЕНСАН» планує збудувати новий торговельний центр на всій загородженій території, тож колишнього транспортного кільця з боку Лісового масиву більше не буде.

За воротами. Цього транспортного кільця більше не буде, вказують чиновники

Представники київської влади також зазначають, що затори та паркування у два ряди на Броварському проспекті виникли з вини броварських перевізників, які незаконно тут висаджують пасажирів. Зі слів чиновників, вони зобов’язані везти пасажирів до автостанції «Дарниця». А всі зупинки на «Лісовій» – як висадки, так і посадки пасажирів – влаштовані самовільно.

Усі зупинки маршруток “Бровари–Київ” на “Лісовій” – незаконні, запевняють київські чиновники

Ці маршрутки “на папері” їздять до АС “Дарниця”, а не до “Лісової”

Фото – Дмитро Карпій

Джерело: Трибуна Бровари