Зменшили орендну плату на 50%: депутати міськради підтримали підприємницю в скрутну хвилину | Трибуна

Зменшили орендну плату на 50%: депутати міськради підтримали підприємницю в скрутну хвилину | Трибуна
29 Травня 2024, 18:49
Поділитися:

Із початку повномасштабного вторгнення, у Броварську міську раду почали звертатися підприємці із заявами про надання знижки на оренду на час дії воєнного стану.

Такі прохання надходили від магазину секонд-хенду,  дитячої спортивної студії та власників невеликої перукарні, тощо.

На завтрашню сесію міськради виноситься проєкт рішення, в якому власниця перукарні просить зменшити фінансове навантаження і надати 50% знижку на оренду приміщення. Зокрема в заяві зазначено, що економічні наслідки війни та особисті сімейні обставини (смерть рідних людей) негативно вплинули на емоційний стан та фізичне здоров’я жінки, і не дозволили деякий час працювати. Своєю чергою це вплинуло на фінансове становище бізнесу. До того ж комунальні платежі в опалювальний період також «з’їдали» суттєву частку прибутку.

Також власниця перукарні зазначила, що основні клієнти її закладу – це пенсіонери та малозабезпечені громадяни району Торгмаш, тож вона не може підняти оплату за свої послуги.

На «комунальній» комісії серед депутатів це питання викликало жваву дискусію.

Одні називали практику надання знижок на оренду комунального майна «скринею Пандори», який відкрили під час перебоїв із електроенергією, коли підприємці зверталися за знижками на оренду, мотивуючи це падінням продажів чи неможливістю здійснювати свою підприємницьку діяльність у повній мірі. Щодо перукарні, то орендна плата приміщеня і так невелика – близько 60 грн на день, а вартість однієї послуги перукаря ( до прикладу, чоловічої стрижки) превищує вартість денної оренди.

Після дискусій депутати вирішили відправили проєкт на довивчення. Зокрема депутат Микола Зінченко мав перевірити необхідність 50% знижки для жінки.

Під час погоджувальної ради голова «комунальної» комісії Вікторія Коваленко повідомила, що депутат Зінченко зустрічався з підприємицею і підтвердив складний психоємоційний стан жінки через втрату чоловіка та сина.

З огляду на такі обставини, погоджувальна рада підтримала рішення про  надання підприємниці 50% знижки на оренду приміщення до припинення дії воєнного стану, але не довше ніж до кінця року.

Нині дуже важливо, щоб депутати частіше застосовували індивідуальний підхід у вирішенні подібних питань, позаяк це є не лише проявом людяності, а і підтримки ближнього у скрутну хвилину.

Читайте також:

Захист прав вчителів під час мобілізації: відстрочка та збереження зарплати
Ще три аварійні дахи планують відремонтувати в Броварах у 2024 році
Невиконання зобов’язань забудовником ЖК «Скандія»: активісти вимагають розірвати договір
Українські мобільні оператори розповіли про стан готовності до відключень світла

Джерело: Трибуна – Бровари