Злити воду із доріг

image
31 Травня 2019, 11:40
Поділитися:

Перед цим будинком колектор вийде на вулицю Шевченка.

Для Борисполя, де ґрунтові води близько до поверхні, водопониження актуальне і пов’язане із благоустроєм озер.

Про екологічні проекти «Вістям» розповів перший заступник міського голови Микола Корнійчук. 

Для вирішення проблем, пов’язаних із відведенням дощових та талих вод, місто використовує як кошти із бюджету, так і екологічні кошти — отримані від сплати за переведення сільськогосподарських земель у несільськогосподарські, які можна використовувати тільки для поліпшення екоситуації (благоустрій озер та будівництво зливової каналізації у проблемних місцях). 

Багатостраждальна вул. Польова

За словами Миколи Корнійчука, ремонт вулиці Польової — найбільший проект, який передбачає водовідведення від перехрестя із вулицею Лісовою до озера Гульківка, асфальтування вулиці та будівництво тротуару.

«Вулицю доводиться асфальтувати три рази на рік. У цьому році взимку латали ями холодним асфальтом, ремонтували і навесні. Після весняного ремонту уже вдруге асфальтували вибоїни, бо воді немає куди діватися, а там, де інтенсивний рух вантажного транспорту, дорожнє покриття розбивається», — пояснює Корнійчук.

За його словами, передбачено будівництво підземного колектора, яким дощові води спрямовуватимуться до озера, зливоприймальних колодязів і решіток, після буде проведено будівництво тротуару і асфальтування вулиці на кошти з бюджету міста – це 12,4 млн грн.

Відбулися процедури тендерних торгів, визначено переможця — Броварське ШБУ-50. Зараз триває процедура оскарження тендера, днями стане відомо результат. Якщо все гаразд, розпочнуться роботи.

Прибрати потоки на вул. Шевченка

Під час зливи від початку вулиці Шевченка у напрямку пожежної частини утворюється застій води. Проект водопониження території передбачає будівництво підземного колектора і зливоприймальних колодязів з решітками поблизу церкви, яка будується на вулиці Нижній Вал, через вулицю Європейська з виходом на вулицю Шевченка біля будинку №6 (на фото) і на проїжджій частині у до будинку до №20. На завершальному етапі проводитиметься асфальтування вулиці Шевченка із відповідним нахилом, щоб вода збігала до зливоприймальних решіток. Вартість робіт — 5,5 млн грн екологічних коштів. Проведена процедура тендерних закупівель, визначається переможець. Участь у тендері брали шість підприємств. 

На вул. Момота зекономили для озера Сині Балки

Проект розчистки і благоустрою озера Сині Балки готовий, а сесією мають виділитися кошти. Передбачена проектом сума робіт — 9 млн грн екологічних коштів. За словами Миколи Корнійчука, повну суму грошей місто наразі не має, але є достатньо, щоб оголошувати тендер і розпочинати роботи.
Природоохоронні кошти вдалося зекономити на об’єкті водовідведення вулиці Момота, де роботи майже завершено.

Раніше підтоплювався підвал будинку на вулиці Момота, 52, сусідні будинки, територія школи НВК ім. К. Могилка. Тепер зайва вода потрапляє у зливовий колектор. Система водовідведення пройшла випробування зливами, каналізаційно-насосна станція працює в авторежимі. На часі — асфальтування частини вулиці Момота в районі будинку №48 і відновлення сміттєвого майданчика, під якими прокладали колектор. А кошти, які вдалося зекономити (понад 1 млн грн) спрямують на благоустрій озера Сині балки.

 

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

Джерело: Газета «ВІСТІ» – Бориспіль. Новини. Інформація. Реклама