Зі спротивом та погрозами: Либідську площу у Києві розчистили від незаконної торгівлі

image
16 Жовтня 2020, 16:13
Поділитися:

Комунальники демонтували 14 споруд, які працювали без дозволів на виході зі станції метро «Либідська». Споруди примусово забирають через те, що власники не мають відповідних документів на їх встановлення.

Демонтаж об’єктів розпочали 12 жовтня. Проте з перших хвилин роботи працівники комунального підприємства отримали спротив від невстановлених осіб.  Також звучали погрози вчинити самоспалення, знищити комунальне майно. Зокрема, пробити колесо… Проте все ж таки вдалося донести до підприємців, що незаконній торгівлі не місце в столиці.  Деякі власники самостійно забрали свої споруди. Інші – демонтували примусово, – зазначив  в. о. директора КП «Київблагоустрій» Микола Бойко.

Зараз комунальники Голосіївського та Печерського районів прибирають площу від сміття, яке залишили торговці. В майбутньому обіцяють завжди зберігати територію охайною та вільною від незаконних яток.

Водночас киянам нагадують, що перед демонтажем усі тимчасові споруди ретельно перевіряють. Інспектор благоустрою спочатку звертається до торговців з вимогою надати дозвільну документацію. Якщо документи відсутні, Департамент міського благоустрою доручає комунальному підприємству «Київблагоустрій» здійснити демонтаж.

Олена Петришин

Читай «Вечірку» в Telegram та Facebook

Джерело: Вечірній Київ