«Живі» гроші на оплату комуналки пенсіонери отримають у березні разом із пенсією

image
19 Лютого 2019, 13:13
Поділитися:

Допомогу від держави для оплати комунальних платежів за лютий 2019 року пенсіонери отримають вже у березні разом з пенсією.

Про це повідомляють у прес-центрі Міністерства соціальної політики України.

У повідомленні також зазначається, що решта субсидіантів зможуть отримати субсидію з 12 березня у найближчому відділенні Ощадбанку за пред’явленням паспорту та ідентифікаційного коду.

У Мінсоцполітики наголосили, що таке поняття як обов’язковий платіж скасовується. Відтепер домогосподарство отримає субсидію готівкою та має самостійно розрахуватися за спожитий газ, тепло, воду, електроенергію, а кошти, які залишаться після оплати комуналки, може використати на свій розсуд.

Також зазначили, що оплата комунальних платежів після 20 березня не впливатиме на субсидію наступного місяця. Проте, якщо станом на травень 2019 року, у домогосподарства буде прострочена понад місяць заборгованість за послуги понад 340 гривень, субсидію на новий період 2019-2020рр не призначатимуть.

Також громадянам нагадали, що процес перепризначення субсидій на новий рік відбувається у травні. Тому усім отримувачам субсидій потрібно обов’язково подати Заяву і Декларацію про доходи в управління соціального захисту населення.

Автоматичне перепризначення допомоги стосуватиметься лише тих, хто звернувся за субсидією вперше у 2019 році.

Читайте також: У столиці шахраї ошукали пенсіонерку на 13 тисяч гривень та 7 тисяч доларів

Читайте також: Гроші від розмитнення «євроблях» спрямують на індексацію пенсій

Джерело: Новини — Київ TV — Київ TV