Житло стане дешевшим: уряд збільшив держпідтримку з будівництва

image
31 Жовтня 2019, 10:06
Поділитися:

Кабінет Міністрів України розширив державну підтримку програми будівництва доступного житла у 2019 році. Зміни до постанови «Деякі питання забезпечення громадян доступним житлом» ухвалили на виїзному засіданні уряду в Маріуполі 28 жовтня, повідомляє пресслужба Міністерства розвитку громад і територій.

У повідомленні зазначено, що постанову доповнили нормою щодо визначення граничної вартості 1 кв. м житла для населених пунктів, розташованих на відстані до 15 км від меж обласних центрів та міста Києва. Вона не може перевищувати опосередковану вартість, збільшену в 1,5 рази.

«До внесення змін в населених містах-супутниках столиці та обласних центрів гранична вартість приймалася як опосередкована без збільшувального коефіцієнта, що робило неможливим придбання житла в них. Люди купували житло у Києві і обласних центрах з коефіцієнтом 1,75. Внесені зміни дадуть можливість учасникам програми вибирати дешевші об’єкти за межами міста Києва та обласних центрів», − йдеться у повідомленні.

Державна підтримка для будівництва (придбання) доступного житла надається громадянам, які зареєстровані в електронній черзі Держмолодьжитла, переважна більшість з яких − це учасники АТО/ООС і внутрішньо переміщені особи.

Також постановою передбачено, що Мінрегіон з 15 листопада по 1 грудня може здійснювати коригування розподілу бюджетних коштів між адміністративно-територіальними одиницями у разі загрози невикористання коштів до кінця бюджетного року.

Завдяки розширенню державної підтримки програми будівництва доступного житла зі 100 до 400 млн грн (парламент у першому читанні ухвалив зміни щодо збільшення бюджетної програми на 300 млн грн) її зможуть отримати близько 950 сімей, з яких 700 сімей внутрішньо переміщених осіб і близько 200 сімей учасників АТО/ООС.

Читайте також:

Житло для учасників АТО: хто із броварчан отримав пільгові квадратні метри?
Безкоштовні ліки, МРТ і пам’ятник бійцям, або За що сварилися на коордраді з питань АТО
Збитки, погрози, «бездіяльність» поліції: як у Броварах здавали в оренду житло
Молодіжний кредит на житло в Броварах повертається. Як потрапити у Програму?

Джерело: Трибуна Бровари