Жителів Київщини запрошують відвідати два нових еколого-освітніх маршрути

image
17 Березня 2021, 17:23
Поділитися:

Жителів Київщини запрошують ознайомитись із двома новими еколого-освітніми маршрутами регіону.

Про це повідомили сьогодні, 17 березня, у департаменті екології та природних ресурсів обласної державної адміністрації.

Як зазначають у департаменті, у 2020 році за дорученням очільника області Василя Володіна вони разом з Центром екологічної освіти та інформації створили два еколого-освітніх туристичних маршрути «ЕКО-стежки Київщини»:

  • «Лісові скарби Вишгородського району»;
  • «Природна та історична спадщина Обухівщини».

Відтак маршрут «Лісові скарби Вишгородського району» складається з 15 зупинок, із яких сім – об’єкти природно-заповідного фонду. А маршрут «Природна та історична спадщина Обухівщини» –із 25 зупинок, із яких 16 є об’єктами природно-заповідного фонду.

Зупинки, які обрали для облаштування еколого-освітніх туристичних маршрутів, охоплюють чудові краєвиди та лісові насадження, а також історичні місця, що знаходяться у Вишгородському та Обухівському районах.

Уздовж маршрутів розташовані місця для відпочинку, а також встановлені відповідні вказівники та інформаційні стенди, із яких можна дізнатися про особливості об’єктів.

Головною метою екологічних маршрутів є:

  • популяризація природних об’єктів, парків, історико-культурних пам’яток Київської області;
  • впровадження сучасних форм просвітницької роботи з питань охорони довкілля для формування екологічно дружньої поведінки людини в природному середовищі;підвищення туристичної привабливості регіону.

Ознайомитись з усіма об’єктами цих двох еколого-освітніх маршрутів можна на офіційному сайті департаменту екології та природних ресурсів Київської обласної державної адміністрації в розділі «Моніторинг довкілля».

Повідомляє пресслужба Київської ОДА



Джерело: Новини – Київська обласна державна адміністрація