Жителям Київщини покроково пояснили, як обрати газопостачальника

image
19 Січня 2021, 23:12
Поділитися:

19 января 2021 г. 16:05

Жителі Київщини мають право самостійно обирати для себе постачальників газу. Це стосується побутових споживачів, які проживають як у власних будинках, так і багатоквартирних.

Про це KV стало відомо з повідомлення пресслужби Київської облдержадміністрації (КОДА) з посиланням на голову облдержадміністрації Василя Володіна.

Зміна постачальника не вимагає жодних перепідключень чи будь-яких інших технічних рішень. Найголовніше в цьому питанні – обрати ліцензовану компанію.

Тож покроковий алгоритм дій такий:

Перегляньте умови всіх постачальників.
Переконайтесь, що обрана компанія має право на постачання газу. Інформація про це вказана на сайті НКРЕКП у розділі “Публічна інформація”. Натисність на“Ліцензійний реєстр НКРЕКП”і завантажте файл із повним переліком ліцензіатів. У цьому електронному списку треба знайти постачальника природного газу за його юридичною назвою та у розділі “Статус ліцензії” перевірити її чинність.

в Телеграм

Змінити постачальника можна в дистанційному режимі, наприклад, через сайт“ПриватБанку”.

“Ми розуміємо, що люди стурбовані ситуацією з цінами на газ. Проте Уряд уже врегулював її і ухвалив рішення встановити граничну вартість газу в Україні на рівні 6,99 грн за кубометр. Дорожчі ціни жоден із приватних постачальників встановлювати не має права”, – пояснив Василь Володін.

Також очільник Київщини зауважив, що держава вдосконалила механізм надання соціальних гарантій для населення.

Понад 30% жителів області уже користуються пільгами та субсидіями. Подати документи на їх отримання можна в дистанційному режимі на сайтіМіністерства соціальної політики України.

Читайте:Жителі Київщини можуть змінити постачальника газу в онлайні за 15 хвилин

Фото: пресслужба КОДА

КиевVласть

Джерело: КиевVласть – новости столицы и столичного региона