Жителі Київської області масово відмовляються від штучних квітів (ІНФОГРАФІКА)

image
4 Травня 2019, 09:37
Поділитися:

Дата публикации: 04 мая 2019.

Напередодні поминальних днів жителі Київської області відмовляються від пластмасових квітів.

У минулі роки служителі різних релігійних організацій неодноразово закликали відмовитись від штучних квітів на користь живих. Наполегливо переконуючи віруючих не нести пластмасові квіти та вінки на кладовища, релігійні лідери звертають увагу на те, що утилізація таких виробів завдає шкоди навколишньому середовищу.

Містоінформ спробував з’ясувати серед жителів трьох міст Київської області чи готові вони вже в цьому році відмовитись від штучних квітів. Опитування були проведені у популярних місцевих фейсбук групах Містоінформ у містах Боярка, Вишневе та Ірпінь.

Абсолютна більшість людей близько 80% із всіх опитаних підтвердили, що не збираються купувати квіти із пластику і тканини, не робили цього вони і раніше. Деяка частина, 13 відсотків, хоча і віддавали перевагу штучним квітам, в цьому році все ж готові відмовитись від цього товару. І тільки 7% знову прийдуть на кладовища із традиційними для них пластмасовими квітами.

Варто відзначити, що певна частина людей звертає увагу на використання пластмасових пляшок у значно більшій кількості, ніж пластмасових квітів. І таку ситуацію ця частина жителів вважає більш загрозливішою.

“Справді тішить, що на багатьох кладовищах по всій Україні ситуація кардинально помінялась. На деяких, взагалі важко вже знайти пластмасові квіти та вінки. Це є свідченням того що люди усвідомили недоцільність і шкідливість використання пластмасової атрибутики вшанування померлих. Саме це ми і ставили собі за завдання – допомогти зрозуміти, що ця звичка є не лише екологічно шкідливою, але передусім не має нічого спільного з правдивим вшануванням померлих, які не потребують мертвих квітів, але нашої живої віри та молитви.”, – вважає Володимир Шеремета, очільник Бюро УГКЦ з питань екології.

Джерело: МИСТОИНФОРМ