Жителі Києва та Київщини добровільно зменшили споживання електроенергії майже на 30% ввечері

image
11 Жовтня 2022, 12:01
Поділитися:

11 жовтня 2022 г. 11:50

Вчора, 10 жовтня, у вечірні години кияни та жителі столичного регіону спожили на чверть менше електроенергії, ніж зазвичай. Енергетики подякували людям, що ті відгукнулись на заклик обмежити користування електроприборами, щоб зменшити навантаження на енергосистему України.

Про цеKВ стало відомо з повідомлення НЕК “Укренерго”.

Підписуйтесь на “КиївВладу”

“…у вечірні години мешканці Києва та Київської області зменшили споживання електроенергії на 26,5%, ніж у звичайний осінній день. Загальна потужність електроприладів, які споживачі добровільно (понад величину примусового обмеження) не вмикали в цей період, дорівнює потужності більше 93 тисяч електрочайників або 46 тисяч пральних машин”, – йдеться у повідомленні.

Така відповідальність громадян допомогла не перевантажувати електромережі та збалансувати систему.

Слідкуйте за “КиївВладою” в Телеграм

Енергетики просять й надалі дотримуватись режиму економії у вечірні години – з 17:00 до 23:00: потужні електроприлади, такі як праски, пральні машини, бойлери, обігрівачі, кондиціонери та інше краще використовувати в інший час, наприклад, вночі, коли рівень споживання в енергосистемі найнижчий.

Як раніше писала, через пошкодження об’єктів енергетичної інфраструктури у Києві та Київській області сформувався певний дефіцит енергопотужності. Для того аби збалансувати енергосистему та запобігти масштабним відключенням, державна енергокомпанія НЕК Укренерго запровадила графіки аварійного відключення електропостачання. В нього потрапили значна частина промислових та побутових клієнтів Києва.

Читайте: На Київщині запроваджуються графіки погодинних відключень електроенергії (графік)

Фото: Фокус

КиївВлада

Джерело: КиевVласть – новости столицы и столичного региона