Журналісти «Трибуни-Броварів» – призери конкурсу «Журналістика рішень-2020» | Трибуна

image
6 Липня 2020, 19:41
Поділитися:

Головна редакторка інтернет-видання «Трибуна-Бровари» Ірина Ющенко та відеооператор Антон Раков стали призерами конкурсу «Журналістика рішень», організованого «ХУАВЕЙ Україна» в партнерстві з Національною спілкою журналістів України та амбасадоркою «Рішення-Орієнтованого підходу в Україні» Вікторією Спащенко. Про це стало відомо з інформації, оприлюдненої на сайті Huawei та з особистих повідомлень організаторів конкурсу на електронну адресу журналістам «Трибуни».

Цей конкурс  –  частина проєкту «Журналістика рішень», метою якого є підвищення поінформованості та обізнаності населення України через всеукраїнські та регіональні засоби масової інформації про світові тренди в технологіях, бізнесі, розвитку громад, а також у сферах освіти, науки, охорони здоров’я, захисту довкілля.

Протягом травня організатори отримали 151 роботу, авторами яких є журналісти, студенти і блогери з 21 області України та Києва.

Серед журі конкурсу – представники Національної спілки журналістів України, ХУАВЕЙ УКРАЇНА, експертка, авторка практичного посібника «Як вирішувати проблеми, не обговорюючи їх. Рішення-Орієнтований підхід для менеджерів і не тільки» Вікторія Спащенко.

Усі роботи оцінювали за такими критеріями:

повнота фактів (актуальність, достовірність);орієнтованість на рішення;відповідність тематичним пріоритетам конкурсу;фахове висвітлення тематики, коректне застосування термінології;дотримання етичних норм і стандартів журналістики;оригінальність викладу, креативність, авторський підхід, врахування цільової аудиторії;дотримання авторських прав (згадування джерел, залучення експертів та посилання на джерела).

Роботи професійних журналістів оцінювалися окремо від робіт студентів та блогерів у двох номінаціях: «Технологічні тренди» та «Сталий розвиток».

Головна редакторка інтернет-видання «Трибуна-Бровари» Ірина Ющенко та відеооператор Антон Раков вибороли ІІ місце в номінації «Сталий розвиток» у темі «Соціальна інтеграція людей із розладами спектра аутизму і порушеннями мовлення» за ролик  «ДивоГра»: піктограми як альтернативний засіб спілкування».

У якості призу вони отримують смартфони Huawei Y7.

Перше місце в цій номінації дісталося уродженці Донецька Ганні Курцановській за роботу «Здравствуйте! Меня зовут Ирина. Чем я могу быть Вам полезной?», яка спроєктувала кол-центри відомих українських компаній, серед яких  Metro і «Нова пошта». За перемогу Ганна отримує Huawei P40 Lite.

Як зазначають організатори, найбільше робіт було присвячено технологіям для онлайн-навчання, енергоефективності, відновлюваній енергетиці,  захисту довкілля, соціальній відповідальності.

«Журналістика рішень» –  це освітній проєкт із вебінарами за темами конкурсу, рекомендаціями щодо експертів, розуміння нових тем та героїв публікацій та підсумковим конкурсом», –  наголосила на унікальності цього проєкту менеджерка зі зв’язків із громадськістю ХУАВЕЙ Аліна Севастюк.

Читайте також: Трибуна-Бровари – «золотий» призер змагань на гендерну чутливість серед інтернет-видань Київщини

Post Views: 18

Monobank [CPS, API] UA

Джерело: Трибуна – Бровари