Жінки, Шинель та Сірі бджоли: прем’єри зими в Театрі на Подолі

image
31 Жовтня 2019, 18:47
Поділитися:

До Нового року Театр на Подолі презентує кілька вистав. Нове прочитання успішної у 80-х постановки про жінок, драму за романом сучасного письменника Андрія Куркова та «Шинель» за Гоголем.   

ОБЕЖ

Говорити для жінки так само важливо, як дихати. Бути почутою не менш цінно, ніж бачити. А потреба у суспільній роботі інколи навіть сильніша, ніж потреба у сім’ї. «Жінка – не ложка, поїв, помив і знов поїв. Жінка – це людина, частина суспільства». Але коли таких поборниць справедливості збирається ціле товариство, про яку роботу може йтися? Якщо твоїй колезі зраджує чоловік, а у сусідки роман із секретарем її ж благовірного. Кому потрібні буденні турботи, якщо за них не поставлять пам’ятник? Інша справа допомогти нещасному племені Манджуко, що постраждало від жорстокості тирана Чунг-Чанга.
Ці та інші проблеми неймовірно турбують членкинь славного об’єднання «ОБЕЖ». Вистава, поставлена за п’єсою сербського комедіографа Бранислава Нушича, стала однією із найуспішніших постановок Києва середини 80-х років минулого століття (режисером виступила Ірина Молостова). Та пройшла на аншлаг рекордну кількість разів.
Режисер – Віталій Малахов.

Коли: 1, 2, 3, 17 листопада о 18:00, 17 та 18 грудня о 19:00.
Вартість квитка: 200 – 700 грн.

СІРІ БДЖОЛИ

Ексклюзивно в театрі на Подолі – вистава за романом Андрія Куркова «Сірі бджоли», який увійшов до шорт-листа «Книги року BBC-2018».
Вороги дитинства не можуть стати вірними друзями, але їм доводиться проводити холодні зимові вечори у компанії один одного. Бо їх лишилося лише двоє. Два останні мешканці села.
У ролях: Богдан Бенюк та Сергій Бойко.

Письменник Андрій Курков: Це книжка про «сіру зону», яка може бути всередині чи навколо людини. Про те, яким є вплив оточення – і політичного, і соціального – на життя людини, яка живе в місцях, де не вистачає ініціативи, думок, кольорів. Тобто в принципі, де не відчувається країна, а відчувається тільки територія.

Режисер Віталій Малахов: Це загалом історія дуже звичайна. Про людей, далеких від банальної політики, від її лозунгів, про людей, які сумніваються. У п’єсі немає одного – за Україну, а іншого – проти неї. Персонажів ситуація змусила обирати сторону, життя поставило у такі обставини, що одному з них зручніше ходити за провіантом на територію, підконтрольну окупантам. Такий вибір не можна засуджувати, бо війна протиприродна для людини. Є такий вислів: «Ти можеш не звертати уваги на політику, але прийде час, коли політика візьметься за тебе».

Коли: 7, 8 та 22 грудня о 18:00.
Вартість квитка: 200 – 700 грн.

ШИНЕЛЬ

Акакій Акакійович із задоволенням переписував документи, читаючи власні історії між знайомих букв. Наш герой із нетерпінням чекав нового дня, щоб служити своїй справі не просто ретельно, а навіть з любов’ю. Поки одного звичайного дня не намалювалася одна зовсім неочікувана обставина… Автор взяв цю чудну історію із відомого анекдоту і перетворив на заклик до людяності. 
Микола Гоголь – один із наймістичніших письменників світової літератури. У його житті залишилося багато нерозгаданих таємниць. А його твори й сьогодні зазнають нових і нових інтерпретацій.
​Режисер-постановник, автор інсценування, музичне оформлення – Валерія Федотова.

Коли: 21 та 22 грудня о 18:00.
Вартість квитка: 300 грн.

Слідкуйте за актуальними новинами на наших каналах у Telegram та Facebook.

Джерело: Вечірній Київ