Жінки мають приймати важливі рішення на рівні з чоловіками – Марія Дмитрієва

image
11 Березня 2019, 12:37
Поділитися:

«Як показує світовий досвід, чим різноманітніші люди, які приймають рішення, тим краще ці рішення відповідають потребам різноманітних груп населення».

Таке сказала в ефірі програми «Київ LIVE» телеканалу «Київ» експертка з гендерних досліджень Марія Дмитрієва.

«Так працює представницька демократія. Якщо у нас в Парламенті усі білі, здорові чоловіки з немалими статками, їм дуже легко між собою домовитися. Але рішення, які вони між собою приймають, відповідатимуть лише інтересам таких чоловіків, як вони самі», – додала вона.

«Але якщо у нас в Парламенті буде половина жінок, люди з інвалідністю, люди з різних етнічних та релігійних груп – вони всі приходитимуть зі своїми знаннями та досвідом. Якщо у Парламенті представлені різні групи, їм важче досягнути компромісу, але коли вони приймають спільне рішення, то воно відповідає інтересам значно більшої кількості населення», – зауважила Марія Дмитрієва.

«Наприклад, у Норвегії запропонували вводити жінок у ради директорів бізнесових підприємств. І як з’ясувалося, жінки зі своїм досвідом і знаннями пропонують такі ідеї та підходи, які багатим чоловікам, які раніше цим керували, просто не спадали думку. Це робить бізнес соціально-відповідальним, сталішим, більш зосередженим на потребах людей та є економічно безпечнішим», – розповіла вона.

Читайте також: Гройсман: Орієнтир роботи Уряду цього року – зростання економіки понад 3 %

Читайте також: Киян закликали не спалювати сухе листя і траву: порушників каратимуть

Джерело: Новини — Київ TV — Київ TV