Жетони київської підземки діятимуть до 2020 року. Запуск Е-квитка перенесено

image
23 Жовтня 2019, 12:39
Поділитися:

Питання організації проїзду пільгових категорій пасажирів, які незареєстровані у Києві, наразі залишається відкритим. Тому, щоб використання е‒квитка було зручним для усіх без виключення пасажирів, його запуск в промислову експлуатацію відбудеться у 2020 році, а не 1 листопада 2019 року, повідомляє Укрінформ.

За словами директора департаменту інформаційно‒комунікаційних технологій КМДА Юрія Назарова, тривають підключення автоматів самообслуговування для купівлі та поповнення карток та встановлення турнікетів для зчитування QR‒квитків.

«Це означає, що у громадському транспорті діятимуть одночасно нова і стара системи оплати проїзду. Пасажири зможуть розраховуватися як транспортною карткою чи QR‒квитком, так і готівкою. У наземному транспорті продовжать діяти паперові квитки, а у метро ‒ жетони. Зміна терміну запуску промислової експлуатації системи відбувається для того щоб е‒квиток був максимально зручним для кожного пасажира, незалежно від його місця реєстрації чи наявності пільгової категорії», – зазначив пан Назаров.

Ще однією причиною відтермінування нововведень чиновник вважає впровадження учнівського електронного квитка. Вирішення цього питання розтягнуто в часі й через те, що Київрада довгий час не збирається на свої засідання.

Втім Юрій Назаров сподівається, що найближчим часом КМДА визначить точну дату введення системи в дію.

Читаєте також:

 Маршрутки «Київ – Бровари» зупинятимуться на новому автовокзалі за 300 м до метро. ПРОЄКТ ТРЦ
 У київському метро з 1 листопада зникнуть жетони та проїзні. Як оплачувати проїзд?

 

Джерело: Трибуна Бровари