Жетонів у столичному метро більше не буде. Останній день користування – 31 жовтня

image
10 Квітня 2019, 17:44
Поділитися:

«207 днів! (станом на 8 квітня – авт.) Стільки залишилося до повного виведення жетонів у київському метро», повідомлення про це  КП «Київський метрополітен» оприлюднило на своїй офіційній сторінці у FB.

Для пасажирів, які ще з жетоном або мають пільги і нечасто користуються метрополітеном, у «Київському метрополітені» радять оплачувати  «Карткою метро», де при поповненні на 50 поїздок кожна коштуватимме 6,5 грн. Термін дії картки 1 рік. Після кожного використання подовжується автоматично. Після використання поїздок робочу картку можна повернути у будь-яку касу та отримати назад заставну вартість. Поповнювати картку метро можна готівкою в автоматах на кожній станції, а також банківською карткою або готівкою у будь-якій касі.

Пільговики столиці користуються підземкою виключно за «Карткою киянина» (рішення Київради, яка встановлює пільги міста та механізми їх використання).
Загальнодержавні категорії  – проходять через ручний контроль із оригіналом посвідчення (довідки, навіть нотаріально завірені, не є підставою для безкоштовнго проїзду). Всі категорії можна проглянути ТУТ.

Діти до 7 років мають право безкоштовного проїзду. Також таке право виключно за наявності учнівського квитка мають школярі столиці. Учні інших міст оплачують проїзд на загальних підставах.

Як зазначають у КП, у столиці впроваджується електронний квиток. Оплатити можна на кожній станції, скориставшись турнікетом  із відповідною позначкою, а поповнити навіть онлайн. 

Джерело: Трибуна Бровари