Землі на 1 мільярд гривень “подарувало” керівництво Обухівської РДА оточенню депутата

image
3 Лютого 2020, 00:29
Поділитися:



Керівництво Обухівського відділення держгеокадастру та райдержадміністрації Обухівського району (РДА) незаконно перевели з державної у приватну власність 23 земельні ділянки в елітному районі в Обухівському районі біля Києва.

Про це повідомляють Хроніки Обухова з посиланням на УП.

– Служба безпеки України викрила факт незаконного заволодіння чиновниками державними землями природно-заповідного фонду оціночною вартістю майже 1 мільярд гривень, які знаходяться в елітному районі під Києвом, – йдеться у повідомленні.

Повідомляється, що чиновники незаконно перевели з державної у приватну власність 23 земельні ділянки загальною площею 42 гектари. Землі ландшафтного заказника місцевого значення “оз. Конча” були переоформлені на фізичних осіб, пов’язаних із замовником протиправного відчуження.

ДБР і прокуратура зареєстрували кримінальне провадження за ознаками вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 364 Кримінального кодексу України.

Печерський районний суд Києва наклав арешти на 23 земельні ділянки орієнтовною оціночною вартістю 930 мільйонів гривень.





Source link