Зеленський закликав західні країни збільшити постачання ППО в Україну

image
19 Грудня 2022, 17:12
Поділитися:

19 грудня 2022 г. 17:01

Глава державиВолодимир Зеленськийзвернувся до західних лідерів із проханням збільшити постачання систем ППО в Україну.

Про це KВ стало відомо з повідомлення пресслужби Офісу президента.

Підписуйтесь на “КиївВладу”

“Зима зараз – це вирішальний час. Час, коли можна ухвалити рішення, результати якого вже навесні дадуть змогу окреслити відновлення нашої територіальної цілісності й гарантування того, що російський реваншизм ніколи більше не здолає кордон України, а отже, Європи.

Пане Премʼєр-міністре Британії! Я прошу вас збільшити постачання систем ППО нашій державі й допомогти пришвидшити відповідні рішення партнерів.

Пане Премʼєр-міністре Норвегії! “Насамси”, які вже надані нам, суттєво посилили наш захист. Прошу вас збільшити постачання цих комплексів і ракет до них.

Пані міністре оборони Нідерландів! Щоб наші оборонні операції були успішнішими, ми потребуємо сучасної бронетехніки. Передусім танків. Прошу також продовжити нашу співпрацю щодо танків радянського зразка – необхідних снарядів, а також комплексів “Гарпун” та артилерійських систем.

Пане Премʼєр-міністре Швеції! Треба збити артилерійську пихатість держави-терориста. Ви маєте хороші системи Archer – прошу вас ухвалити рішення щодо них. Також ви можете посилити спроможності в захисті неба – це зенітно-ракетні комплекси RBS-98, і це літаки Gripen.

Пане Президенте Литви! Прошу в наступному році продовжити нашу з вами співпрацю. Потребуємо і “Насамсів”, і “Стінгерів”.

Шановний пане віце-премʼєре Данії! Ви знаєте нашу потребу в системах “Цезар”, і саме такі системи ви очікуєте від Франції. Вони життєво необхідні саме зараз і саме в Україні. Ми потребуємо вашого рішення про передання “Цезарів”.

Шановний пане Президенте Фінляндії! Пане Нііністьо! У вас є 122-й і 152-й калібр – украй потрібні. Засоби РЕБ, протидії безпілотникам, комплекси MLRS.

Я ж прошу вас підтримати нашу країну саме зараз чітким рішенням – надати все те, що може не тільки зберегти наявну динаміку на полі бою в Україні, але й прискорити рух наших Сил оборони до перемоги. Бо наша перемога – це буде й перемога кожного з вас, це перемога Європи, якої ми всі однаково очікуємо”, – закликав Зеленський.

Слідкуйте за “КиївВладою” в Телеграм

Президент звернувся до лідерів країн, які входять до Об’єднаних експедиційних сил і зустрічаються сьогодні 19 грудня в Латвії.

Читайте: Італія і Франція передадуть Україні системуППОSAMP-T

Фото: відкриті джерела

КиївВлада

Джерело: КиевVласть – новости столицы и столичного региона