Зеленський закликав ЄС не зволікати із прийняттям шостого пакета санкцій

image
30 Травня 2022, 22:51
Поділитися:

30 травня 2022 г. 22:41

Президент Володимир Зеленський закликав Європейський Союз припинити внутрішні суперечки й нарешті ухвалити шостий пакет санкцій проти російської федерації, включно з нафтовим ембарго.З прийняття останнього пакету санкцій проти росії пройшло уже 52 дні.

Про це KВ стало відомо звиступуВолодимира Зеленського на спеціальному засіданні Європейської Ради.

Підписуйтесь на “КиївВладу”

“8 квітня, на 44-й день цієї війни, був запроваджений п’ятий санкційний пакет Євросоюзу. І з того часу минуло вже 52 дні. Що відбулося за цей період? Тоді, станом на 8 квітня, в Україні в списку убитих російськими окупантами було 169 дітей. Станом на сьогодні – 243 дитини. Тоді, станом на 8 квітня, було зруйновано 928 закладів освіти: дитячих садочків, шкіл, університетів. Станом на сьогодні – 1888. За інформацією на минулу добу, кількість російських ракетних ударів по Україні – вже майже 1600. Росія застосувала понад 2400, майже 2500 різних ракет проти нас, проти мирного населення. А тоді, станом на 8 квітня, ударів було менше тисячі, і ракет вони застосували близько тисячі. Ось такий прогрес їхньої агресії. І, звичайно, я хочу, щоб ви мене зрозуміли: я не звинувачую нікого з вас. Провина за все, що відбувається, – тільки на російській державі. Але я впевнений, що для кожного, кожної з вас очевидно, що мав би бути прогрес і в санкціях за цю агресію. І для нас це дуже потрібно”, – зазначив Зеленський.

“Шостий санкційний пакет має бути узгоджений. Він має бути ефективним – включно з нафтою. Щоб Росія відчувала ціну за те, що робить проти України та всієї Європи. І щоб ви нарешті стали незалежними разом з нами від російської енергетичної зброї. Хоча б від її нафтової частини”, – підкреслив Зеленський.

Читайте:Україна закликала Німеччину припинити або скоротити транзит газу через “Північний Потік-1”

Фото: ОП

КиївВлада

Джерело: КиевVласть – новости столицы и столичного региона